Политика

Хамид Хамид: “Ахмед Доган няма връзка с резиденцията Росенец, това е база за водни спортове“

Хамид Хамид: “Ахмед Доган няма връзка с резиденцията Росенец, това е база за водни спортове“

 

phpmsidnw_559x345

 

 

 

„Ахмед Доган няма връзка с резиденцията „Росенец“, а това е база за водни спортове, която е собственост на две търговски дружества“, заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид пред бТВ. 

 

 

 

По думите му в комисията „Росенец“ има документи, които „опровергават лъжите“ на нейния председател Калоян Янков. Вчера беше предложено да бъде поканен почетният председател на ДПС Ахмед Доган и да бъде изслушан.

 

 

Хамид допълни, че за голяма част от обектите и сградите има разрешение за строеж, а някои са в процес на издаване на разрешение за ползване. Той е категоричен, че комисията е създадена за „манипулации от председателя и зам.-председателя й“, защото „двамата юнаци (Калоян Янков и Димитър Найденов – бел. ред.) станаха юнаци благодарение на качването на гърба на Доган“.

 

 

 

Депутатът от ДПС направи и предложение към тях – да се кандидатират за президентска двойка. „Номерът с лодката повече няма да мине. Предлагам им да вземат един делтапланер. Така ще са по-видими, обществото ще им обърне внимание и ще станат президент и вицепрезидент“, каза още той.

 

 

 

 

Относно поканата към Доган от комисията Хамид Хамид заяви, че почетният председател може да отиде и да пие кафе: „Това е опит за директна атака спрямо Доган. Може и да приеме тази покана и да пие кафе в комисията. Знаете ли как ще изненада всички членове, ако дойде? Всички ще бъдат със замръзнали лица, ако дойде“.

Той добави и че се цели единствено унижаване на Ахмед Доган.

 

 

 

Хамид няколко пъти подчерта, че Доган е пребивавал в резиденцията, грижил се е за цветята и е приел стотиците активисти на младежкото ДПС през миналата година не като собственик, а като гост на обекта.

 

 

 

 

Депутатът е категоричен, че ДПС иска от прокуратурата, българските и американските институции цялата информация, която имат за Делян Пеевски, включен в американския списък по закона „Магнитски“ за корупция в особено големи размери. Той отбеляза, че правосъдното министерство и вицепрезидентът вече се отрекли да имат данни, че Пеевски е участвал в схеми по линия на българското гражданство.

 

 

 

Според Хамид може да „се окажем в хипотезата, че някой е заблудил съответните чиновници, за да включат Пеевски в списъка.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024