Политика

Дилов: Мебелите на Борисов са отвратителни – късен соц, той не е човек, който държи злато в чекмеджета

Дилов: Мебелите на Борисов са отвратителни – късен соц, той не е човек, който държи злато в чекмеджета

fbfaef9d1e6cf0aa1653543b45aeda8a

 

 

 

„Мебелите на Бойко Борисов са отвратителни, те са мебелировка от късния соц“, заяви в предаването „Политически НЕкоректно“ Любен Дилов-син, лидер на „Гергьовден“, депутат от ГЕРБ-СДС в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

 

 

 

„Истина е, че там има някакъв спекулативен момент, голям, има някаква атака срещу него, която не знам дали проработи. Не знаем дали това съдържание (в нощното шкафче – б.р.) е негово. Нямаме никаква убеденост, че това би могло да е така. Борисов не е човек, който държи злато в чекмеджета“, коментира Любен Дилов и уточни, че се съмнява, че „човек, който 12 години управлява една държава, по такъв начин ще си управлява личните дела – такъв човек да си държи кюлчета в чекмеджета е смешно“.

 

 

 

Дилов се съгласи, че отговори се дължат и няма неудобни въпроси: „Всеки политик, който избяга от отговори, не става за тази работа“.

 

 

 

„Румен Радев се държи като кандидат-президент от 3 години“, заяви още Дилов. По думите му конфронтационното поведение в политиката е проблем и има нужда от диалог и медиатор.

 

 

 

„Очевидно г-н Радев не може да проведе тези разговори и не може да доведе до стабилност държавата. Явно има голям афинитет към изпълнителната власт и там го влече, очевидно. Проф. Анастас Герджиков е спокоен, диалогичен, управлявал е една институция – Софийския университет, която наподобява държава с много общини, които са факултетите. Ние смятаме, че професорът е много по-подходящ за тази длъжност, отколкото Румен Радев, защото преди всичко търси съгласието и разбирателството, а не конфронтацията“, коментира бившият депутат.

 

 

 

Според Дилов и председателят на ВКС Лозан Панов, номиниран за президент от „Правосъдие за всеки“, би бил успешен в тази посока.

 

 

 

Любен Дилов направи прогноза, че на втория тур на президентските избори много от формациите, които подкрепят Радев, ще загубят мотивация да се явят да гласуват: „Надявам се това, че Христо Иванов заяви защо не могат да подкрепят Радев, да е призив към техните избиратели кого да подкрепят на балотажа“.

 

 

Проф. Анастас Герджиков не е зависим от ГЕРБ човек, категорично подчерта Дилов.

 

 

Дилов смята също, че важността на парламентарните избори и необходимостта от съставяне на работещо правителство: „България не е Белгия, за да може да издържи 3 години без кабинет. Искрено се надявам и смятам, че ще има правителство този път. Стига да влезе някакъв що-годе читав проект, а не такъв, който е създаден, за да бъде отказан, какъвто беше вторият кабинет на Слави, ще го подкрепят и формации, които играят крайно опозиционно, стига да се конструира някаква власт“.

 

Лупа бг

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024