Политика

Държавата трябва да опази своите граждани, вкл. и тези, които не разбират, че трябва да бъдат опазени

Държавата трябва да опази своите граждани, вкл. и тези, които не разбират, че трябва да бъдат опазени

 

64adb280bd92427c87a13715c320f032

 

 

Държавата трябва да вземе мерки да опази своите граждани, включително и тези, които не разбират, че трябва да бъдат опазени“, коментира кандидатът за президент и лидер на НФСБ – Валери Симеонов в предаването „Тази сутрин“ по bTV по повод въвеждането на COVID мерките.

 

 

Според него ат тази гледна точка мярката за зелен сертификат е правилна. Той показа в ефира на bTV своя сертификат за ваксиниране и призова президента Румен Радев и служебния премиер Стефан Янев да публикуват своите зелени сертификати, както и министрите.

 

 

 

„Сертификатът обаче беше въведен дърводелски – за 48 часа. Това е нелепо, той трябваше да бъде предварително оповестен и това е пропускът на правителството. Навсякъде в Европа е въведен този сертификат и никой не го приема като нарушение на демократични права. Сертификатът е форма на убеждаване на хората да се ваксинират, а не лишаване от свободи“, посочи Валери Симеонов.

 

 

 

Той подкрепи и идеята, че неваксинираните трябва да заплащат лечението си.

 

 

„След като две години се обясняват рисковете и е дадена възможност за ваксиниране, аз питам от къде на къде трябва ваксинираните, със своите данъци, да поемат лечението на неваксинираните. Нека да си поемат отговорността. Държавата не е длъжна да плаща неразумните бездействия на всеки свой гражданин“, отбеляза Валери Симеонов.

 

 

 

По повод икономическата криза и повишението на цените на електроенергията, Валери Симеонов заяви, че би направил Консултативен съвет при президента по темата.

 

 

„Бих поискал от изпълнителната власт да потърси и да въведе незабавни компенсации към всички редовно плащащи данъците си фирми. От друга страна бих предприел и външнополитически действия, които са свързани с преразглеждане на т.нар. „зелена сделка“, каза още кандидатът за президент.

 

 

Предизборните коалиции и обединението на патриотите

„Политическата ситуация е такава, че има риск патриотичната общност в България, която е много голяма, да остане без представителство както в парламента, така и в президентството“, посочи Валери Симеонов.

 

 

 

По думите му НФСБ полага усилия за една дългосрочна стратегия, която да обедини патриотичните сили в България.

 

 

 

„Лявото е представено коалиционно от БСП за България, дало е пример за обединение, дясното също е дало пример за обединение, обаче патриотите ги няма и затова не влязохме в парламента“, обясни лидерът на НФСБ.

 

 

 

„Не издигнахме обща кандидатура с ВМРО поради тяхното нежелание да участват в коалиции, въпреки според мен очевидния успех на коалирането по между ни и в 43 4 в 44 Народно събрание. Водили сме разговори още преди изборите на 4 април и всичко вървеше нормално до 2 месеца преди изборите, когато ВМРО решиха сами да се явяват. Истината е, че бяха се главозамаяли от успеха в европейските избори и частичния успех в местните избори“, коментира Валери Симеонов.

 

 

 

 

Според него ВМРО са решили, че могат да бъдат единственият представител на патриотично мислещите хора в България. „Те гледат на останалите патриотични партии като на конкуренти, което не е правилно и това го доказаха резултатите от изборите“, каза още Симеонов.

 

 

 

 

„След това направихме едно прибързано обединение между НФСБ, ВМРО и „Воля“, но вече бяхме загубили доверието на тези 600-700 000 човека, които останаха без представителство. Започваме един дълъг маратон да върнем доверието на патриотично мислещите хора. Бъдещето на патриотичните сили е в тяхното обединение – разпокъсани губят“, отбеляза той.

 

 

 

Валери Симеонов коментира и участието на патриотите в управлението на страната като коалиционен партньор на ГЕРБ.

 

 

 

 

„Това ни донесе и позитиви и негативи чрез нещата, които успяхме да свършим с частичното си кратко участие в изпълнителната власт“, отбеляза той.

 

 

 

Като добри примери Симеонов посочи изграждането на оградата по границата, която спира бежанския поток, вдигането на минималните пенсии, борбата с шумовия терор по курортите, борбата с хазартната зависимост.

 

 

 

„Нямаше обаче как и ние като партньори да не отнесем упреци за корупционни сделки, въпреки че няма никакви доказателства“, каза Валери Симеонов.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024