Политика

Кирил Петков за ГЕРБ: Не знам дали са по-силни от хаоса, но със сигурност са много силни в инхауса

Кирил Петков за ГЕРБ: Не знам дали са по-силни от хаоса, но със сигурност са много силни в инхауса

kiril-petkov-za-gerb-ne-znam-dali-sa-po-silni-ot-haosa-no-sas-sigurnost-sa-mnogo-silni-v-inhausa-1

 

 

 

Нито едно министерство не трябва да се заключва и трябва да има контрол върху него. За нас най-големият проблем в Министерството на земеделието е, че от години се контролира от ДПС.

 

 

 

Там дори и министърът на финансите няма достъп върху финансите. Лошото е, че евросубсидиите се раздават на 15 „наши“ земеделци. Това трябва да се спре. Трябва да има таван на земеделските евросубсидии, както направихме в ББР.

 

 

 

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който се срещна с граждани на Каварна, отбелязва novini.bg.

 

 

 

„Всички казват, че е невъзможно да се случи промяната. Така казваха и за ББР, но нас не ни беше страх и нещата се случиха. Те си мислиха, че тия момчета са за 3-4 месеца, но сега явно осъзнават, че имаме волята промяната да се случи и виждате какво се получава – Спецпрокуратура, Конституционен съд. Пак ще повторя, че не ни е страх“, категоричен бе той.

 

 

„Нямаме водач на листа, който първоначално да не отказа и да не не ни каза – не ни се влиза в тази мръсна игра. Хубавото е, че след няколко дни размислиха. При нас няма един човек, който да е изкарал парите си на гърба на държавата. Всичко е постигнато с честен труд и инициатива. Такива хора няма как да бъдат стреснати, заплашени и купени. Залагме на местни хора по регионите, защото те най-добре познават проблемите“, разкри Петков.

 

 

 

„Не знам дали ГЕРБ са по-силни от хаоса, но със сигурност са по-силни в инхауса. Видяхме какви схеми бяха разработили – източване на милиарди от държавата без никакви реални обществени поръчки. Това си е кражба. Ние сме категорични, че ще прекратим тази порочна практика наречена инхаус“, коментира Кирил Петков предизборния слоган на ГЕРБ – По-силни от хаоса.

 

 

 

„Жена ми има сладкарничка. Всяка седмица я проверяват от НАП, БАБХ и всякакви държавни институции. Това е безумие. Така се пречи на малкия бизнес да функционира нормално. Аз ви обещавам, че това ще спре и ще прекратим тази практика. Разбира се, че трябва да им проверки и контрол, но в разумни граници.

 

 

Показахме го и в правителството. Казахме – хайде, да проверим фирмите, които са взели големите обществени поръчки, а не цветарските магазини и фризьорски салони. Резултатите са видими – 2 млрд. лева повече в хазната“, коментира още пред хората Кирил Петков.

 

Факти бг

Политика

More in Политика

радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024