Коментари

Лиана Панделиева: Тази вечер от гняв ми потекоха сълзи. Извършителят бил пуснат веднага след инцидента

Лиана Панделиева: Тази вечер от гняв ми потекоха сълзи. Извършителят бил пуснат веднага след инцидента

 

1094074

 

 

Жена на 23 години от Стара Загора се прибира от работа привечер. На следното утро осъзнава, че е завинаги инвалид, с ампутиран крак. Причината? Младеж, любимец на мама и тати, дрифтил на кръгово, не удържал мощната кола и почти на място убил три жени. Сега неговата защита ще пледира, че той е влязъл в мазно петно и въпреки, че се е движил с 30-тина километра в час, колата „просто се извъртяла“ и разпердушинила трите млади жени.

 

 

 

Каквото и да се случи в съда, тази жена вече няма да мисли за гадже, за танци, за разходки с приятелки и набързо обличане на рокля, защото времето е чудесно. Тя ще се учи да ходи с патерици, да преодолява стълби на един крак, да стои на опашка в ТЕЛК и да показва кой крайник й липсва завинаги.

 

 

Нещо толкова просто, като от тази снимка, за нея значи: НИКОГА ВЕЧЕ с два сандала. Може само с един.

 

 

Тази вечер от гняв ми потекоха сълзи. Извършителят бил пуснат веднага след инцидента, но поради огромния граждански протест, бил задържан. Е, няма страшно. След ден-два пак ще е на свобода, а мама и тати ще му търсят як адвокат.

 

 

Убиецът на Милен Цветков не е употребил наркотици и изобщо не е карал бързо, просто органите на Милен са били слабички да понесат едно чукване на колата, а иначе момъкът е бил истинско слънце.

 

 

Преди два-три месеца на позната в САЩ, написали акт за превишена скорост от 4 км/ч. Тя обаче, по обективни причини я оспорила пред съда и съдията отменил санкцията – нещо, което се случва изключително рядко. Защо обаче това е било важно? Проблемът не е в глобата от 300 долара (за ЧЕТИРИ км/ч). Оттам насетне, застрахователят автоматично й вдига вноската за застраховката и това ще й излезе много пъти по 300 долара.

 

 

Много американци, които виждат, че ще блъснат с колата си някого отзад предпочитат да се метнат в канавката и да самокатастрофирали, което пак ще оскъпи застраховката, но не толкова, колкото ако са предизвикали ПТП.

 

 

 

Не се сещам за нито една работеща в България мярка, която да озаптява безумците по пътищата ни – били те българи или турски гастербайтери, водачи на коли или мотоциклетисти. Всичко е създадено така, че да няма справедливост за жертвите и да няма санкция за извършителите и виновниците (мама и тати, които дават звяр на четири колела са точно толкова отговорни!).

 

 

 

А къде ги сега медиите, които да атакуват водача и да го питат как се чувства, след като е осакатил здрава и права жена, в началото на живота й? КЪДЕ СА?

 

 

Лияна Панделиева

Коментари

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024