ОБЩЕСТВО

Паметникът на Лорина Камбурова е на място, красиво колкото нея самата… СНИМКИ

Паметникът на Лорина Камбурова е на място, красиво колкото нея самата… СНИМКИ

 

камбурова

 

 

 

Трагично загиналата актриса Лорина Камбурова е увековечена край нос Калиакра.Мемориалът край морето е направен от нейната изключително близка приятелка, актрисата Дели Алън и филмовия режисьор Ави Ребелиста. Именно той инициира поставянето на спомена за Лорина край Калиакра. Причината е последният филм, който Лорина заснема с Ави.

 

 

 

 

 

„България днес“ се свръза с Дели Алън, за да разкаже повече за инициативата. „Лорина снима главна роля в късометражния филм Enslaved, който е на английски език, но е за българките, скочили от нос Калиакра, бягайки от турците.

 

 

 

Преводът на български е „Поробени“ и наистина се е снимал на нос Калиакра. Оператор е Ави Ребелиста, впоследствие те много се сближиха с Лорина, особено от началото на 2021. Той ми каза, че точно на това място са снимали и й е било любимо.

 

 

 

 

 

 

Иначе Лорина, бидейки от Варна, винаги си е обичала морето и се чувстваше свързана с него“, сподели специално за „България Днес“ Дели Алън. „Лорина е една от най-близките ми приятелки, беше ми като по-голяма сестра.

 

 

 

 

Запознахме се на актьорски курс в България 2015 г., преди да заживея в Лондон 2016 г. Щяхме да живеем заедно тук от март нататък, но й предложиха „Скъпи наследници“ и аз, разбира се, й казах да приеме. Гостувала ми е много пъти, поне един път годишно, аз рядко съм в България заради снимките ми тук.

 

 

 

 

 

От миналата година бях запозната със ситуацията й здравословно, само десетина души знаехме и тя беше помолила да си е между нас“, споделя Дели. За паметника, който са направили, Дели споделя, че Ави е бил на мястото на мемориала в началото на юни, когато е погребението на Лорина във Варна.

 

 

Изпратил й координати, впоследствие избират дървена малка къщичка със стени от стъкло, вътре слагат ламинирана снимка на Лорина. Едната снимка е в къщичката, а другата е закрепена с камъни точно в края на скалата. Един от камъните е във формата на сърце.

 

България днес, Hotnews

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024