ОБЩЕСТВО

Скандално! Болници искат неваксинираните пациенти с COVID-19 да си плащат лечението

Скандално! Болници искат неваксинираните пациенти с COVID-19 да си плащат лечението

1633946182-2-795x450
Неваксинираните пациенти с коронавирус в болница да заплащат част от разходите по лечението си. Това ще поиска Българската болнична асоциация от Министерството на здравеопазването заради големия брой неваксинирани, които по време на четвъртата вълна на пандемията претоварват здравната система в страната.

 

При положение че пациентите имат свободен и безплатен достъп до ваксини у нас и след като данните от цял свят показват, че над 91% от постъпилите в болница не са ваксинирани, считаме, че е време да дадем ясен сигнал, че неваксинираните пациенти „струват“ на всички ни висока цена, заявяват в своя позиция от ББА.

 

 

Те подчертават, че въпросната висока цена има не само финансово изражение, а включва и изтощение на медицинския персонал и усложняване на проблема с недостига на кадри.

 

 

 

От асоциацията заявяват, че на фона на растящите разходи в целия сектор и недофинансираните пътеки за лечение на коронавирус, тези, които избират без медицинска причина да не се ваксинират, трябва да споделят поне част от своята отговорност към обществото.

 

 

 

Исканите промени ще бъдат предложени чрез допълнение на Наредбата за осъществяване на право на достъп до медицинска помощ, като се даде възможност лечебните заведения да получават доплащане за лечението на неваксинирани пациенти, заболели от COVID-19, освен ако не разполагат с медицинска причина да не могат да се ваксинират. Друг възможен вариант според ББА е Министерството на здравеопазването да определи фиксирана сума за доплащане на лечението на неваксинирани пациенти.

 

 

 

Съгласно данните на Единния информационен портал към 13 октомври 91.49% от новопостъпилите пациенти в болници у нас не са ваксинирани. В същото време едва 23.5% от населението на страната ни е ваксинирано към 12 октомври.

 

 

 

 

Българската болнична асоциация припомня, че през август и септември е провела информационна ваксинационна кампания с подкрепата на Българския лекарски съюз, Националната пациентска организация, Националното сдружение на частните болници, Българския фармацевтичен съюз, Центъра за защита правата в здравеопазването, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

 

 

Целта на кампанията беше чрез доказани професионалисти да отговори на най-важните въпроси относно смисъла на ваксините за смекчаването на удара от новата вълна на пандемията.

 

 

Източник: news.bg

 

ОТ ФОРУМА:

 

Добре, спирам да внасям здравни осигуровки и без това ги давам за нищо!
И това на какво законно основание точно го искат от болничната асоциация? Законово питам. Защото самата принудителна ваксинация с одобрени под условие препарати е незаконна сама по себе си. Оттам нататък всякакви искания, заповеди са нищожни.
В този ред на мисли е редно и пушачите, наркоманите, алкохолиците, като влизат в болница, да си плащат лечението. Между другото точно ваксинираните разнасят заразата, тъй като са спокойни, че са ваксинирани и не спазват никакви мерки, съответно има някакъв процент от тях, които не са развили имунитет и ако се заразят без симптоми са чудесни преносители на вируса. Като прибавим и неваксинирани, които не спазват мерки, и се получава чудесна компания. Като толкова рекламират ваксините, всяка ваксина трябва да бъде заедно с общи изследвания на кандидат ваксинирания, за да се прецени дали няма риск за него, някаква застраховка, ако се прояви страничен ефект, за да се лекува ваксинираният спокойно и да има доходи, за да живее, ако е тежък случаят, след ваксинирането да се изследва Т-клетъчния имунитет, за да се хванат ваксинираните, които всъщност не са развили имунитет. А сега, преливаме от пусто в празно.
 
Не съществува правна основа за въвеждане на подобна практика! Вкарвам ги в съда и им съдирам задника… Искам да видя как ще си вземат от мен „дължимите“ според тях разходи!! По-скоро трябва да се говори за НЕОСИГУРЕНИ, без значение ваксинирани ли са, или не! Ама тогава какво ще правим с 1 000 000 мургави братя? И като стана дума за това, то как върви при тях ваксинацията в проценти? Пълно мълчание! И как ще си прибира здравната каса от тях парите?
38 години си плащам най-редовно всякакви видове осигуровки.За смяна на две стави в две болници платих 10 000 лева, по 5 за всяка, да не говорим за добавките и лекарствата, сигурно са още толкова. Добре все пак, че докторите си свършиха работата…. Между другото, малцинствата за същото подписвали само протоколи!
Неваксинираните трябва направо да бъдат разстрелвани, така е най-демократично да се реши проблема…

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024