Политика

Борисов: Връщам се в парламента! Народът успя да изгони мутрите от парламента… ВИДЕО

Борисов: Връщам се в парламента! Народът успя да изгони мутрите от парламента… ВИДЕО

 

boiko-borisov-narodat-uspa-da-izgoni-mutrite-ot-parlamenta-1

 

 

Народът успя да изгони мутрите от парламента. Това обяви на извънредна пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той не пропусна да се заяде с лидерите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов. Те тъкмо се засилят и някой друг им обере гласовете, посочи лидерът на ГЕРБ.

Според него жалко е, че не са подкрепили собствения си кандидат за президент.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с първи думи след края на изборния ден благодари на симпатизантите на ГЕРБ, които „гласуваха при този тормоз и насилие върху тях от администрацията на Радев“.

Най-ниската избирателна активност в историята показа тоталното несправяне на този кабинет с изборите. В световната история ще влезе как една възрастна жена я гони полиция, а тя яде квитанцията.

Повтори се сценарият от предишните избори. Всички социологически агенции даваха преднина от 8% на ГЕРБ и в последния момент започна да се стопява тази преднина. Народът успя да изгони мутрите от парламента, посочи Бойко Борисов.

Той не пропусна да коментира, че акциите в ромските махали са ударили по изборните резултати на Мая Манолова, ИТН и Христо Иванов. В същото време ГЕРБ е първа политическа сила, каза лидерът на ГЕРБ.

Истински съжалявам колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов – тамън се засилят нещо да става от тях и дойде някой и ги предвари. Сега ги следам, че са под ДПС – доста обидно. Не много, но ми е мъчно за тях, заяви Борисов.

Само за три месеца „Има такъв народ“ слезе надолу с 10-15%, което показва колко са чувствителни българите към безотговорността, защото всичко това, което и днес говорят нашите колеги, можеше да се направи още на първия мандат, добави той.

Радваме се, че ни оставиха живи – такава репресия.

Тези, които доведоха хаоса, сега трябва да направят и политики – как ще решат здравната криза, цените, сметки, какво ще стане с газта, това, ваксинацията, еврозоната – не знаем. Но ние ще продължим да се държим отговорно. Смяната на една прическа или цветовете на косата не значи промяна, а подмяна. Разбира се, този парламент ще е по-скучен, защото няма основни говорители. Бях си обещал да не го говоря това, ама все пак ми носиха ковчега и ми висяха пред къщата и не мога да не се зарадвам.

Той припомни, че демократичната логика предполага първият да покани втория за разговори за правителство.

Още няколко дни ще броят изборите, за да ни изкарат втори, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Ако сме с 1 глас повече сме длъжни да предложим кабинет. Не виждам шанс да работим с ДПС, нито те ни искат. Мисля този път да остана в Народното събрание, отговори Бойко Борисов на въпрос дали ще остане депутат този път или отново ще се откаже.

 

 Факти бг

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024