Политика

Борисов вече набелязал премиер, ще е нещо подобно на Лозан Панов

Борисов вече набелязал премиер, ще е нещо подобно на Лозан Панов

big_110b1

 

Бойко Борисов гостува в студиото на „Здравей, България” на финала на предизборната кампания преди вота в неделя.

Ако погледнем кой е най-подготвен за премиер в такива кризи – това съм аз. Но за мое голямо съжаление и Румен Радев, и аз – едната част от българите не искат да изчегъртат нас, а друга – него. Можеше двама силни и опитни в кризата да се справят по-добре”, каза Борисов.

 

 

 

Ако ние сме първи вече за трети път, не можем да държим стотици хиляди хора, гласували за нас, без да им дадем перспектива. Ако съм аз, това, което искат нашите избиратели – ще раздели държавата. Ако е партиен, след мен бих сложил Томислав Дончев – но и него няма да го възприемат, защото е обвързан с нас. Затова ще заложим на подобни хора от типа на Лозан Панов. Имам името в главата си – говорил съм с него и имам съгласието му, но има значение дали ще е той, или подобен на Лозан Панов човек. На този кандидат за премиер ще му дадем 100% правото да избере министри и да ги договори с другите политически партии”, обясни модела, по който ще подходят от ГЕРБ. Каза обаче, че няма да залага на експертен състав.

 

 

Това е моят зелен сертификат, ето показвам го. Поискайте Румен Радев да покаже неговия, да каже с каква ваксина е ваксиниран, защото аз не вярвам, че се е ваксинирал.

 

Това антиваксърство, неговото и на Кацаров, доведе България дотук. Днес отново имаме 200 починали, и Румен Радев казва, че това е успешно водене на кампанията.

 

 

 

ГЕРБ е много вдясно, на ЕНП. Нашите естествени съюзници са „Демократична България“ и мандатоносителите на Кирил и Асен. Що се отнася до ДПС, ако е в интерес на държавата, бих разговарял с тях. Когато съм имал работа с ДПС, съм разговарял с Местан – на мегдана пихме кафе, идва Карадайъ, идва и Пеевски, и сме се договаряли за тези райони, където имат кметове и трябва да се построи нещо, какво трябва да се направи и така нататък.

 

 

 

ДПС ни подпомогнаха, защото знаете какви безумни искания имаха популистките партии, с които бяхме заедно. Вчера в Тетевен един човек ми каза: Най-голямата беля, която направи е, че изравни пенсиите и ги направи всички на 300 лв, защото те не са работили, а взимат колкото нас. Да, ама има коалиционен партньор, който поставя като условие 300 лева – Валери Симеонов, и аз го приех. Така ДПС подкрепиха бюджета, подкрепиха и бюджета, когато трябваше да купим Грипените на Радев и F-16. Така че, ако ДПС искат разговор с нас, разбира се, че ще се озова на него, каза още Борисов.

 

 

Сега ще предложим само премиер, ако не го одобрят, ние ще започнем да поставяме условия – да постигнем 70 % ваксинации, защото ЕК каза, че възстанояването на българската икономика се отлага заради ниската степен на ваксинацията и високите цени на електроенергията. Ако се приложи нашия модел, се връщат старите цените на енергията. Румен Радев е голямата щета на държавата. Той раздели партиите и сега те са антиРадев и проРадев и анти Борисов и проБорисов, каза още Бойко Борисов.

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024