Политика

Герджиков: Възможно е да обърна резултата, говоря честно, около мен няма задкулисие!

Герджиков: Възможно е да обърна резултата, говоря честно, около мен няма задкулисие!

big_9

 

Възможно е да обърна резултата. На първи тур целта бе да постигнем балотаж. Сега нещата се променят напълно. За другите кандидат-президентски двойки са гласували хора, които не са искали да подкрепят Радев.

 

 

Ще разберем на изборите, но според мен това означава много голяма подкрепа за мен.

 

Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков в ефира на Нова телевизия.

 

„На първи тур целта беше да има балотаж и да стигнем до него. Преди месец агенциите предполагаха, че Радев ще бъде с подкрепа повече от 53%. Това не се случи. След първи тур нещата се променят напълно. Имаше 23 кандидат-президентски двойки. Техните избиратели трябва да се преориентират и да изберат някой друг”, каза проф. Анастас Герджиков.

 

 

 

Аз не познавам олигарси и нямам нищо общо със задкулисието, правовата държава не допуска задкулисие и когато излезе лидер на партия, като Корнелия Нинова, и каже подобно нещо, не можем да замитаме това и то трябва да се провери, коментира Герджиков думите на лидера на БСП от вчера, че задкулисието в БСП, което било отглеждано от Борисов сега е при Радев и служебното правителство.

 

 

 

Партията на Кирил Петков е инженерен проект на президента Радев, изтъкна Герджиков.
Радев искаше да създаде нова партия и да обезсили съществуващите такива, допълни проф. Герджиков процесите от последните два месеца, когато от недрата на служебното правителство излезе новия проект на Петкав/Василев „Продължаваме промяната“..

 

 

Защо питате мен дали ДПС ще ме подкрепи, а не питате господин Радев. Според една ваша социологическа агенция, с която работите, членове на ДПС казват че 6,5 процента от са гласували за господин Радев, а 0,5% за мен, отделно те си имаха собствен кандидат за президент. Но все пак 6,5%, това означава, че 13 пъти повече са гласували за Радев а не за мен, а на втория въпрос, за кого ще гласувате на втори тур, 26% казват, че ще гласуват за господин Радев, а 20%, че ще гласуват за мен. Защо задавате на мен този въпрос тогава, излиза, че в момента е подкрепен господин Радев.

 

 

 

Относно компроматите в Турция, очаквах, че ще има компромати през последните три дни, но очаквах, че те ще са по-оригинални. Всъщност се върнахме към първоначалните компромати, а именно, че аз съм казал, че Левски е фалшив герой и за турски вестник съм обяснил, че няма турско робство. Това не само, че не е вярно, но качих на Фейсбук страницата ни „Анастас Герджиков наистина обединени“ мое слово за Левски, произнесено на 19 февруари 2018 година, моето мнение за Левски е там, а не в компроматите.

 

 

 

Сега имаме личен компромат. Единствената разлика, е че преди имаше време да се използват посредници, а сега няма, затова в понеделник предишният компромат, че господин Карадайъ бил видян да влиза в Софийски университет, го направи направи госпожа Гълъбова, която от инициативния комитет на Радев. Днес други хора от инициативния комитет на Радев разпространяват фалшива снимка на фотошоп на турски вестник, в която ми се обещават 90 хиляди гласа и всякакви подобни глупости. Всичко това са лъжливи новини, видяхме как гласуваха ДПС на предишния тур, видяхме как ще гласуват на следващия. Започвам вече да си мисля, че е по-добре да излязат от ДПС и да ме подкрепят, отколкото да говорят обратното, допълни проф. Герджиков.

 

 

 

Ако в някакви секции някъде има нещо нередно, включително и в Турция, това трябва да се установи. Аз мога да ви кажа че има нередности в български секции, където по странен начин в специфични секции няма нито един глас за мен, а има много гласове за господин Радев. Това не е инсинуация, мога да ви покажа разпечататка.

 

 

Дали ще приема гласове от Турция, които ще са със съдйствието на турска държава? Говорите с хипотеза, а аз говоря с факти. 13 пъти повече хора са гласували за Радев от гласуващите за ДПС на първи тур, 26% от тях казват, че ще гласуват за Радев на втори тур. Няма смисъл да задавате на мен този въпрос, питайте за някакви подобни неща господин Радев, след като повечето членове на ДПС казват, че те ще се гласуват за него, каза още проф. Анастас Герджиков.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024