Политика

Герджиков: Кирил Петков е чудесен човек, аз го запознах с Румен Радев

Герджиков: Кирил Петков е чудесен човек, аз го запознах с Румен Радев

 

8f0d0e92c47d4853a64c11011f0e62c8

 

 

Проф. Герджиков твърди, че той лично е запознал Кирил Петков и Румен Радев.

 

 

На практика аз запознах преди време Кирил Петков с Румен Радев. Защото той беше на една командировка от Софийския университет. Това заяви кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, проф. Анастас Герджиков, който по това време е бил ректор на университета, предаде Топ новини.

 

 

 

Той посочи, че би подкрепил Петков за премиер. „Кирил Петков е чудесен млад човек, амбициозен. Аз бих го подкрепил за премиер, бих подкрепил всяко редовно правителство, защото това ни е жизненоважно, стига да не е някаква безпринципна коалиция“, каза още кандидат-президентът в ефира на БНТ.

 

 

Проф. Герджиков добави, че ролята на държавния глава е изключително важна за съставянето на правителство. „Дори да бъде избрано редовно правителство, властта ще остане в ръцете на Румен Радев. Ако господин Румен Радев бъде избран в неговите ръце ще бъде концентрирана законодателната и съдебната власт. Това е тревожно“, предупреди той. В същото време не откри проблем в ситуацията от преди години, когато ГЕРБ беше на власт и държавният глава бе избран от същата партия.

 

 

 

„Аз не познавам господин Карадайъ и никога не съм го виждам, това твърдение е лъжа и е абсурдно“, опроверга той информацията, че се е виждал с лидера на ДПС. „Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа“, допълни той и призова Румен Радев да покаже текста за съдебната реформа, която предлага, особено тази част, засягаща правата на президента.

 

 

 

Проф. Герджиков съобщи още, че най-вероятно телевизионният  дебатът между него и Румен Радев ще се състои в четвъртък.

 

 

 

Подкрепеният от ГЕРБ кандидат-президент е сигурен в обрата на балотажа, но ако загуби изборите, планира да се върне в университета. Той обаче сподели, че има опасения, че Софийският университет ще бъде ощетен от МОН и властта само заради това, че той е негов ректор и е бил кандидат-президент

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024