Политика

Ицо Хазарта размаза Борисов и други „козили“. Лидерът на ГЕРБ загуби и в София и в Пловдив

Ицо Хазарта размаза Борисов и други „козили“. Лидерът на ГЕРБ загуби и в София и в Пловдив

 

itco_khazarta2.2402x1260

 

 

 

Христо Петров, познат като Ицо Хазарта, размаза Бойко Борисов в 25истоличенизбирателенрайон. При 83% обработени протоколи листата на ПП, водена от рапъра, събира 32 % подкрепа. Тази на ГЕРБ, оглавявана от Борисов, печели 26 %. Водачи в същия район бяха Корнелия Нинова и инфлуенсърката Елисавета Белобрадова, позната като “Летящата козила Ерато“ . Към момента социалистката и водачката на ДБ събират по 9-10%.

 

 

Изборите в Пловдивград, не предложиха епичен сблъсък между рапър и инфлуенсър. Но и там Борисов бе разбит. Листата на ПП, водена от Кирил Петков, има 32% срещу 24% за герберската. Водач в Пловдив – град бе и Христо Иванов. Съпредседателят на ДБ събира около 7%.

 

 

Във Варна силите между ПП и ГЕРБ са по-изравнени. Листата на Даниел Лорер събира 3% повече от тази на Костадин Ангелов. Нинова и БСП отново са с актив под 10%. Около 10% събират Филип Станев и ИТН. В родния си град Костадин Костадинов извежда “Възраждане“ до 7% – с два процента повече от Стоян Михалев и ДБ.

 

 

Във ВеликоТърново при почти три четвърти преброени протоколи Делян Пеевски води през Христо Иванов – около 7% за депесаря и 5% за единия от лидерите на ДБ. Очевидно издигнатият от ДБ лозунг “Нито глас за Пеевски“ е сработил по-малко, отколкото “Нито глас за Христо Иванов“, макар да не бе издиган. Победител в старата столица с около 7% разлика пред ГЕРБ и Костадин Ангелов се очертават да са ПП и архитектът Йордан Терзийски.

 

 

Към 13% засега събира листата на Пеевски в Благоевград. Убедителен победител се очертават ГЕРБ и Росен Желязков. Те имат към 7% повече от листата на ПП, оглавявана от преподавателя по финанси Андрей Гюров.

 

 

Интересно е в Хасково. Там се очертава троен спор, след като при една трета от протоколите ПП на Асен Василев води с едва 2% пред ДПС и Сезгин Мехмед. ГЕРБ на Делян Добрев е трети с 20%, 3 по-малко от ДПС.

 

 

Движението удържа добрите позиции и в Шумен. Но резултатите там тепърва ще се анализират – при 85% протоколи листата, водена от Мустафа Карадайъ, е трета с 19%. ПП (Антония Димитрова) и ГЕРБ (Красимир Вълчев) спорят за първото място, събирайки малко по-добър актив от ДПС. Карадайъ очаквано няма проблеми в Кърджали – листата на ДПС печели към две трети от гласовете.

 

 

 

В Бургас ПП и Константин Бачийски водят с 2-3% пред ГЕРБ и Любен Дилов – син. ДПС (Севим Али) изпреварва БСП с Петър Кънев и ИТН (Ивайло Вълчев) – 13 % за Движението, по около 9 за БСП и ИТН.

 

 

В отсъствието на Слави Трифонов от състезанието, интересни са резултатите на другите водещи лица от ИТН. Към момента Ива Митева събира актив под средния за партия – към 7% в 24-и район в София и Разград. Тошко Йорданов взема колкото формация – по около 10% в двата пловдивски района.

 

Сега

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024