Политика

МВР готви нахлуване в централата на ГЕРБ, обяви Борисов… „В Банкя не смея гол да се съблека“!

МВР готви нахлуване в централата на ГЕРБ, обяви Борисов… „В Банкя не смея гол да се съблека“!

big_big_189c016

 

 

Потресаващи простотии изръси лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на поредния брифинг в централата на ГЕРБ. Той засипа служебното правителство с абсурдни критики и вътрешният министър Бойко Рашков, който по-рано съобщи, че през българска банка са прехвърляни пари от строителството на „Хемус“ към ОАЕ. „Ако имам банка, няма да имам чекмедже. Изберете си: чекмедже или банка, бе…“, ядоса се бившият премиер, като добави: „Какво им е виновна Цветелина (Бориславова). Ние сме село… всички знаят, че тя си има свой живот, свои приятели“.

 

 

Той не коментира по същество днешните разкрития на МВР, че авансови плащания на стойност 60 млн. лева за магистралата са преминали през кухи фирми, за да бъдат източени кеш със сакове и чували. „Всеки ЛОТ е с банкова гаранция. Развалят им договорите и прибират парите. Ние сме защитили парите, които са дадени, с банкови гаранции“, заяви Борисов. В същото време обвини кабинета, че се опитва да саботира строителните работи по „Хемус“, защото не се правят усилия обектите да бъдат предпазени през зимата.

 

 

„Всеки е строил къща и знае, че ако не я зазимиш през зимата, на пролет тя се компрометира. Това оставено сторителство без да се зазими, естествените ерозиращи процеси действат, водата тече там, създава огромни басейни с вода, и ще започнат да поддават констурциите. Те умишлено го правят“, заяви Борисов.

Той допусна, че неизвестни извършители отново се готвят да му скроят компромат като снимките от спалнята в правителствената вила „Секвоя“, на които се вижда чекмедже пълно с евро банкноти и златни кюлчета. „Подобни на Радев, Черепа, Рашков направиха компроматите“, каза Борисов.  Затова предварително снимал „всяко чекмедже и кьоше“ в партийната централа и в дома си в Банкя. „Още като каратист имам верижка с кръстче. Това ми е златото, никога не съм имал кюлчета!“, рече бившият премиер и изрази притеснения: „Спя по анцуг. Не смея гол да се съблека в Банкя“.

 

 

 

На въпрос от журналист дали е вярна информацията, че в къща в Пазарджик се е състояла среща между представители на ГЕРБ и зам.-председател на ДПС, на която е договорено бъдещо правителство с лява формация след изборите, Борисов се прекръсти и отрече. Накрая се загрижи дали медиите ще отразят монолога му. Установи, че БНТ липсва и каза: няма ги БНТ, тичат след Радев…

 

 

 

МВР се използва не само като бухалка, но и като апарат за внушение.

 

„Заснели сме цялата централа, заснел съм и дома си, така че да не се готвят да сложат пак нещо в някое чекмедже. Никога не съм имал кюлчета със злато, като каратист съм имал само едно синджирче”, призна Борисов.

 

До другата събота всеки ден ще е така. Торби, чували…. Глупости! Очаквам да влязат в централата и да кажат: тук има пари. Може и диаманти да намерят този път. В Банкя не смея гол да се съблека. Веднъж ме подслушваха и спя по анцуг”, каза той.

 

„Ако имам банка, няма да имам чекмедже. Изберете си – или банка, или чекмедже.

 

Рашков не даде пресконференция за торбичките на Пламен Узунов. Нито за фирмата на Спецов“, подчерта Борисов.

 

„Не мога да зная какво е в главата на този човек. Видях как трепери от ярост.

 

„Радев не разхвърля парите от джипка, 10-годишна Тойота, а от 20 бронирани мерцедеса. Гледам им колите на НДК, някои спират дори на инвалидни места. За това го правят – да отклонят вниманието“, отсече Борисов.

 

 

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024