Политика

МВР показа сензационни кадри от среща между Младен Маринов, Стъки и шефа на ”Делта гард”

МВР показа сензационни кадри от среща между Младен Маринов, Стъки и шефа на ”Делта гард”

mladen_123
МВР с нови сензационни разкрития за бившето управление на ГЕРБ и Бойко Борисов. Оказва се, че негов министър на МВР е контактувал със собствениците на Делта гард, Митьо Очите, Маргините и други. Те са наблюдавани при свое пътуване до Слънчев бряг.
На пресконференция в ГДНП с МВР-шефа Бойко Рашков бяха излъчени кадри от скандална среща на въпросния бивш министър, Стъки и шефа на ”Делта гард” – Митко Каратиста пред дискотека в Слънчев бряг.

 В сигнал на  Антикорупционният фонд се твърди, че това е именно Младен Маринов. Неправителствената организация разполага и с “докладна записка от полицейски служител при Районно полицейско управление Несебър от 2005 г. Сигналът е без подател, но описаните в него имена и събития насочват към източник от системата на МВР, което го прави задължителен за институционална проверка”.

 

 

 

Според Рашков бившият министър е контактувал със собствениците на Делта гард, Митьо Очите, Маргините и други. Те са наблюдавани при свое пътуване до Слънчев бряг.

 

 

 

ГДБОП разследва бивш министър на МВР на ГЕРБ и незаконни действия от страна на прокурори около казуса “Осемте джуджета”. „В разследването се твърди, че от Златанови са отнети 21 автомобила, като един от тях се оказва собственост за период от време на дъщерята на бивш вътрешен министър от ГЕРБ“, уточни министърът.

 

 

Въпросните контакти са установени след наблюдение от службите. „След тръгване от дискотеката автомобилите са спрени от полицейски патрули. Установени са им личните данни, като при тази проверка двамата служители на МВР са си показали служебните карти с цел да бъдат пропуснати по-бързо.

 

 

Единият от тях е настоящ собственик на охранителната фирма, който през 2006 г. е уволнен от системата на МВР дисциплинарно след проверка, която е установила, че е бил действащ служител на охранителна фирма, управлявана от каратист, и поддържане на нерегламентирани контакти с лица от активния криминален контингент, извършващи тежки криминални престъпления“, съобщиха от МВР.

 

Към настоящия момент дирекцията извършва проверка по какъв начин автомобил на фирмата „Изамет“ от разследването „Осемте джуджета“ е станала собственост на дъщерята на бивш министър на вътрешните работи. Въпросният запис на срещата на Младен Маринов с приближени на Маргините и Очите е декласифициран също е част от проверката.

 

 

 

Фрог нюз, Петел

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024