ОБЩЕСТВО

Наша звезда обърна гръб на България, oстава в САЩ

Наша звезда обърна гръб на България, oстава в САЩ

 

16374738892

 

Българската звезда в плуването Антъни Иванов обяви, че няма намерение да се прибира в родината си и остава да живее в САЩ. 22-годишният спортист, родом от Велико Търново, е последна година студент в университета „Вирджиния тех“. Иванов съобщи, че повече няма да се подготвя с нашия национален отбор. Той иска да остане далеч от проблемите в България.

 

 

 

 

 

 

„Вече имам предложение за работа, но тя няма нищо общо с плуването. За момента се фокусирам върху плуването. Работата, която имам, мога да я работя и дистанционно, когато завърша догодина, така че всичко се нарежда добре. Мисля да остана в САЩ, не мисля да се прибирам в България въобще. Мисля, че в Америка има много повече възможности. Това ми е планът засега. Не съм мислил да си сменям националността със сигурност. Засега се състезавам за България“, обясни Антъни в интервю за YouTube канала „Спортната джунгла“.

 

 

 

Иванов коментира и шумния допинг скандал в българското плуване от началото на годината, заради който трима наши таланти бяха лишени от състезателни права за 4 години. Здравко Баблаков (18 г.), Светлозар Николов (20 г.) и Благой Панайотов (18 г.) дадоха положителни проби за анаболния стероид станозолол по време на извънсъстезателен тест в края на февруари.

 

 

 

„Опитах се да защитя момчетата, но не съм бил част от скандала. Не съм бил в България, не знаех въобще за какво става въпрос. И все още не знам какво се случва и дали момчетата ще бъдат оневинени по някакъв начин. Но това на мен не ми е попречило по никакъв начин. Всички отношения между състезателите в отбора са изчистени и не мисля, че има нещо останало от скандала. Може би тогава малко прекалихме с обръщенията, но това е нормално“, каза Антъни.

 

 

 

Звездата на българското плуване добави, че лично за себе си е взел решение повече да не се подготвя с националния отбор. „По-добре да съм далеч оттам. Нямам много голямо желание да съм въобще между всички шамари и да не знам какво може да се случи по всяко време. Понеже много хора изгубиха доверие като цяло в методите, които използваха във федерацията миналата година за възстановяване, за лагери и т. н. Мисля, че много хора ги е страх да се доверят отново, за да не стане така, че те да изгубят кариерата си. По-добре да не пия нищо за възстановяване, но да съм сигурен, че не приемам никакви забранени субстанции, отколкото да съм хванат с допинг и да съм наказан за четири години“, oбясни плувецът.

В момента Антъни Иванов е насочил цялата си подготовка към световното първенство в 25-метров басейн в Абу Даби (15-20 декември). „Поставям си за цел подобряване на личните времена отново след европейското първенство. Оттам-нататък класирането на всяко голямо състезание е различно. Не всеки е винаги във форма. Сега има доста състезания, на които ходят много хора, така че не мисля, че всички ще са в много добра форма на Световното. Знам, че американците ще пращат изключително силен отбор, така че със сигурност ще бъде доста оспорвано.“

 

 

 

Блиц

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024