Политика

Не сме взели ничии гласове. Избирателите не са стада, а хора с проблеми, които трябва да се решат

Не сме взели ничии гласове. Избирателите не са стада, а хора с проблеми, които трябва да се решат

big_2220

 

 

Ние не сме взели гласовете от ИТН. Ти не можеш да ги вземеш. Ти печелиш подкрепа. Това не са някакви стада и крави, че де ги вземеш. Избирателите са хора, които дават подкрепа и същевременно всеки ден се чудят как да живеят по-добре.

 

 

Това коментира в ефира на Нова тв Кирил Петков.

 

 

Ако всеки един от избраните за Народното събрание влезе в преговорите, като остави настрана своето его, което е възможно, и да си кажем, че България има нужда от коалиция. Имаме толкова важни теми, толкова кризи да решаваме, че никой не може да си позволи да ходим още един път на избори. Мисля , че всеки един от тези хора би трябвало да си каже, че няма никакво значение кой от коя партия е, защото по-важното е да седнем и да си решим проблемите., коментира той.

 

 

Трябва да се води конструктивен и надпартиен начин на диалог, посочи той.

 

 

И допълни, че след изборите се е обадил на лидерите, чиито партии припознава като част от коалицията и е провел кратки, но конструктивни разговори.

 

Да, на Слави Трифонов аз му се обадих и разговорът също бе конструктивен, посочи той. И допълни, че е време да се забравят личните неща, защото в политиката място за такива няма.

 

 

Искаме да направим работни групи, като съберем всички партии, с които вярваме, че ще направим коалиция на едно място и да почнем да говорим по политики с експертите на партиите, а не поотделно, посочи той.

 

Лидерската среща ще има, но не на база на кого кое министерство, а на база да организираме процес, който ще сплоти отборите още от самото начало и да излезем от преговорите с ясни политики и ясни решения, посочи той.

 

 

Първоначално ще се срещнем с политическите лидери поотделно, защото вероятно и те искат да кажат някои неща, а след това ще организираме процеса за общи работни групи, които ще са по експерти, не по партии. Така че всички партии да си изкарат специалистите и да си вършим работата. Т.е. искаме да свършим повечето работа още преди официалното сформиране на коалицията, за да може всеки да встъпи в нея с ясно убеждение защо гласува за тази коалиция, коментира Петков.

 

Аз съм сигурен, че всички сме разумни хора и имаме повече допирни, отколкото разделителни точки, посочи той.

Политика

More in Политика

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024