Политика

Задържаха Боян Расате

Задържаха Боян Расате

 

big_458

 

 

Боян Расате е бил задържан преди минути. Той е отведен в Първо Районно управление.

Имунитетът на Расате като кандидат за президент беше свален, след като беше обвинен, че е участвал в нападение на център на ЛГБТИ общността в София.

Той нито потвърждава, нито отрича да е участвал.

 

 

Днес той е бил търсен на постоянния и настоящия му адрес, за да бъде привлечен като обвиняем за нападение над офис на ЛГБТ организация, но не е открит. Не е намерен и на другите му известни адреси, посочиха от прокуратурата, предаде standartnews.com. Ето какво съобщиха още от държавното обвинение:

 

 

Днес, 02.11.2021 г., следовател от Следствения отдел при Софийската градска прокуратура предприе действия за призоваването на Б.С., кандидат за президент, с цел явяването му пред разследващия орган за предявяване на постановление за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер.

 

 

По искане на главния прокурор на Република България Централната избирателна комисия (ЦИК) даде разрешение за привличане на Б.С. (Расате б.ред.) към наказателна отговорност.

 

 

Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс призоваването се извършва на посочените по делото адреси в страната, като призовката се връчва не по-късно от 3 дни преди датата за предявяване на обвинението. Б.С. не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси.

 

 

Софийската градска прокуратура ще предприеме всички необходими действия съгласно правомощията си по закон с цел извършване на действия по разследването с участие на обвиняемия.

 

 

 

Досъдебното производство е образувано за това, че на 30.10.2021 г. Б.С. в съучастие като извършител с други неустановени лица е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителна дързост – престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.

 

 

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо обвиняемия.

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024