ОБЩЕСТВО

Блъсков обясни с викове защо „Труд” не си плаща наема… ВИДЕО

Блъсков обясни с викове защо „Труд” не си плаща наема… ВИДЕО

 

big_cctrll

 

 

Защо в крайна сметка „Труд” на са си платили наемите на Министерството на културата? Тази важна част от спора, който се превърна в главна новина за деня, разясни самият Петьо Блъсков пред представителя на министерството при запечатването на редакцията на вестника.

 

 

„Отричате ли, че дължите 130 хил. лева?”, попита изпратеният да запечата офиса Слави Трайков пред камера на bTV.

 

 

„Не, тези пари са дължими, но министерството не направи нищо да си ги вземе! Защото толкова са ви мозъците!”, каза Блъсков. В началото той се опитваше да попречи на човека на министерството да говори с медиите, като крещеше “Лъжа, лъжа!”

 

 

После обаче от собствените му думи стана ясно, че дългът на „Труд” е действителен.

 

 

Полицейщина и полицейско беззаконие е случващото се в „Труд“, каза пред Tribune.bg журналистът от медията Павлина Живкова.

 

 

„Аз не знам тези хора на какво основание го правят, те нямат заповед от съдия изпълнител“, заяви тя по повод нахлуването на полиция в сградата на вестника. „След като полицията може да си позволи да посегне върху медия, какво остава за останалите хора. Във Фейсбук се вихрят коментари, които са доста грозни като повечето от тях са фейкове, защото казват, че „Труд“ е такъв или онакъв, но в момента не става въпрос за посегателство над медия. Утре това посегателство може да бъде и над вас“, каза Живкова.

 

 

По думите ѝ това е страшно и е прецедент- „През последните години, годините на демокрацията такова нещо не се е случвало. Аз съм потресена“.

 

 

„Един президент, който не се впечатли, че е нарушил Конституцията , но се опита да оправдае онзи, който я е нарушил и каза, че това е един достоен министър  – как да го коментирам“ обясни тя реакцията на Радев, при която от ГЕРБ повдигнаха темата с нахлуването в медията по време на консултациите.

 

 

Живкова направи заявка, че като медия „Труд“ няма да отстъпи от позицията си или да спре  да казва истината, независимо от цената.

 

 

Тя самата е потърсила спрягания за премиер Кирил Петков – „На този, който каза, че иска промяна и България и тя да стане по-добра. Звънях му, но той не реагира  и после му изпратих съобщение, за да попитам какво мисли за тази полицейщина и до момента нямам отговор. Подозирам, че няма да имам“.

 

 

Полиция дойде днес да запечата редакцията, която се помещава в сграда на Министерство на културата. От ведомството си търсят нaeми нa cтoйнocт 150 000 лв., кaтo тe ca дължими oт „Южeн кръcт 2001“ – фирмa нa cинa нa глaвния рeдaктoр.

 

 

Днec Блъcкoв зaяви, чe дeйcтвиятa нa миниcтърa ca „пoлитичecки рeпрecии нaд вecтникa“.

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024