Политика

ГДБОП: Четири дни не може да се разпита лице, готово да разкрие схемата за „Хемус“

ГДБОП: Четири дни не може да се разпита лице, готово да разкрие схемата за „Хемус“

 

big_000000000

 

 

„Не сме принуждавали прокуратурата да извършва нещо насила, нито сме използвали обидни думи срещу тях. Повод за срещата ни в ГДБОП беше, че четири дни не може да се разпита лице, което е заявило готовност да говори какво се е случило с 53 млн. лв. от „Хемус”, предназначени за Лот 5 на скоростния път. Един от главните прокурори по делото е заявил, че не го интересува какво ще разкаже лицето”, заяви директорът на ГДБОП Калин Стоянов.

 

 

 

Според него е безкрайно учудващо защо не се проявява интерес към разплитането на схемата. Той посочи, че след случая са образувани досъдебни производства срещу служители на ГДБОП.

 

 

 

„Два пъти правим опита да разпитаме обвиняемия и двата пъти не успяваме”, добави Александър Анастасов – директор на „Икономически преследвания” в ГДБОП.

 

 

 

От МВР разкриха, че много от прокурорите нямали представа къде се намира сградата на ГДБОП. Имало и чатове в социална мрежа, които показвали, че прокурор искал служител на ГДБОП да го закара до сградата. Днес тези разговори били изтрити, но имало екранни снимки от тях. Според говорителят на вътрешния министър се прави опит да се инзсценира напрежение между институциите.

 

 

Комуникацията между колегите от ГДБОП и един от наблюдаващите прокурори по делото за източените пари от АМ „Хемус“ я има във “Вайбър” (мобилно приложение за съобщения – бел.ред.). Съвсем ясно става, че въпросният наблюдаващ прокурор не знае къде се намира ГДБОП и почти разпорежда на колегите от ГДБОП да отидат да го вземат от столичния квартал “Люлин” и да го докарат до службата. Това обяви медийният съветник на министъра на вътрешните работи Явор Симов.

 

 

“Той ще чака – не аз него. Каквото ще говори или няма да говори – ако иска да говори, ако иска да не говори”, гласи цитат на един от наблюдаващите прокурори от комуникацията му с ГДБОП.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024