ОБЩЕСТВО

Жената на Кирил Петков не смогвала с клиентите

Жената на Кирил Петков не смогвала с клиентите

 

jenata-na-kiril-petkov-ne-smogva-s-klientite-1

 

 

Откакто Кирил Петков стана премиер, сладкарницата на съпругата му Линда работи на пълни обороти. Въпреки че вече е с променен статут, Линда не е променила начина си на живот и още продължава да ходи на работа всяка сутрин. Нещо повече – запретва ръкави и лично майстори сладкиши!

 

Въпреки високите цени на тортите, госпожата не смогва от клиенти и даже си е взела помощница. Доскоро канадката сама въртеше безглутенови сладкиши в заведението, даже чистеше, шеташе и подреждаше, но вече си има асистентка. Премиершата е икономист по образование, но голяматa ѝ страст е сладкарството. Щом съпругът ѝ влезе в голямата политика, тя се постара да остане далеч от светлините на прожекторите, макар че миналата година се окъпа със слава в готварското риалити шоу „Мастършеф“. Тогава успя да шашне журито с безглутеновата версия на популярната торта „Гараш“.

 

Родената в Канада кулинарка меси вкусотиите си точно пред витрината на своята сладкарница. Така хората могат да видят целия процес по приготвянето. Както вече споменахме, цените в заведението далеч не са народни – капучиното е 3,50, а сладкишите вървят по 6-7 лева на парче. Една торта пък излиза около 140 лева. Клиентите са склонни да плащат по-скъпо, защото продуктите са без глутен и са подходящи за хора с алергии.

 

 

Когато Кирил Петков стана министър-председател, бизнесът на Линда потръгна още повече и желаещите да опитат творенията ѝ се умножиха. Заради увеличения обем на работа премиершата няма време да посети фризьора си и да боядиса кичурите си, та корените ѝ вече са побелели.

 

 

Докато е във вихъра на сладкарството, Линда носи косата си небрежно прибрана в плитка. Лицето ѝ не е намазано с грим, а понякога част от него не се и вижда, тъй като госпожата често покрива лицето и носа си с маска. Влезе ли клиент в заведението, собственичката задължително слага парлче плат върху физиономията си, убедиха се лично папараците на „Уикенд“.

 

Мадам Петкова е споделяла, че се насочила към здравословното готвене заради малката си дъшеря, която страда от диабет и спазва специална диета. Освен това всички в семейството имат глутенова непоносимост, затова този алерген напълно липсва в тортите на чаровната блондинка.

 Факти бг

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024