Политика

МВР: Може да има опасност за живота и сигурността на обвинения за пране на пари от магистрала „Хемус“

МВР: Може да има опасност за живота и сигурността на обвинения за пране на пари от магистрала „Хемус“

 

bdd04b33e83141018684a9f55ae3abb1

 

 

Може да има опасност за живота и сигурността на Борислав Колев, обвинен за пране на пари от магистрала „Хемус“,

Това коментираха от пресцентъра на МВР по повод информацията на прокуратурата, че е оказван натиск на прокурори от страна на служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, предаде БТА.

 

 

 

Освен това от вътрешното ведомство коментираха, че с казаното от страна на прокуратурата днес се е стигнало до оповестяване и на тактики от разследването по случая.

 

Как започна скандала?

 

Директорът на ГДБОП Калин Стоянов се е опитвал да упражни натиск върху прокурори по разследването за парите от магистрала „Хемус“, заяви на брифинг тази сутрин говорителят на Софийска градска прокуратура (СГП) Десислава Петрова.

 

 

От ГДБОП искали по-леко обвинение на задържания за източването на милиони от магистрала „Хемус“ срещу показанията му за други замесени в схемата, съобщиха обвинители от СГП.

 

 

Оказа се, че обвиненият Колев иска сключване на сделка, за да разкрие схемата за кражбите на АМ „Хемус“.  Прокуратурата обаче остро възразява.

 

 

В отговор вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че прокуратурата предпазва бившите управляващи от наказателна отговорност в много случаи и изрази съмнение, че тъй като тя не е реформирана, не би могла да изведе до успешен край делото за автомагистрала „Хемус“.

 

 

От СГП съобщиха, че е сезирана Софийската районна прокуратура. Там е започнало досъдебно производство за опит прокурори да бъдат склонявани да нарушават служебните си задължения.

 

Намеси се и Гешев

 

Води се война срещу прокуратурата. Интерес от нея имат само престъпниците и естественият резултат е бум на престъпността. Цената ще платят българските граждани, каза главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Съдебната палата.

 

 

Затова прокуратурата ще сезира български и европейски институции за безпрецедентния натиск, който МВР оказва над държавното обвинение по разследването за „Хемус“, обявиха от институцията.

 

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024