СВЯТ

Няма край: Появи се нова комбинация между „Делта“ и „Омикрон“ – „Делмикрон“

Няма край: Появи се нова комбинация между „Делта“ и „Омикрон“ – „Делмикрон“

 

PicsArt_12-23-10.32.51

 

 

Възникна комбинация между Делта и Омикрон.

 

 

Нарастващите случаи на варианти на Omicron в европейските страни предизвикаха опасения относно възможността за трета вълна от COVID-19 по целия свят. Докато експертите все още се борят да разберат естеството на този нов вариант, за да изпишат превантивната стратегия, друг вариант излезе на преден план, пишат международните медии. Наречен е Delmicron, а експертите смятат, че този щам всъщност е отговорен за цунамито COVID в Съединените щати и Европа. Не е твърде трудно за дешифриране, пише varna24.bg.

 

 

Delmicron е комбинация от вариантите Delta и Omicron.  Delmicron не е нов вариант на коронавируса като Alpha, Beta и други. Това е комбинация от двата съществуващи щама – Delta и Omicron. Това е двоен вариант на COVID-19, който се разпространява бързо на Запад.

 

Вариантът Delta доминираше от средата на април до средата на юни и беше основно отговорен за втората вълна на коронавирус, която отне милиони животи по целия свят.

 

 

Този щам на вируса води до тежки симптоми и дори рискът от хоспитализация е по-голям. Освен това след инфекцията щамът може да доведе и до дългосрочни симптоми като мозъчна мъгла, мускулни болки и падане на косата.

 

 

Когато говорим за омикрон, се смята, че причинява по-леки симптоми. Въпреки че е доста трансмисивно, не води до тежки симптоми и рискът от хоспитализация е по-нисък. Експертите обаче смятат, че вариантът на Omicron може да надмине имунитета, осигурен от естествена инфекция и ваксинации. Първоначалните симптоми на инфекция с Omicron включват възпалено гърло, главоболие и умора. Загуба на мирис и вкус не се съобщава в случай на Omicron.

 

 

 

Когато говорим за омикрон, се смята, че причинява по-леки симптоми. Въпреки че е доста трансмисивно, не води до тежки симптоми и рискът от хоспитализация е по-нисък. Експертите обаче смятат, че вариантът на Omicron може да надмине имунитета, осигурен от естествена инфекция и ваксинации.

 

 

Инфекцията с Delmicron има тенденция да показва повече или по-малко същия симптом като неговите родителски варианти. Общите признаци включват: Висока температура, упорита кашлица, загуба или промяна в обонянието или вкуса ви, главоболие, хрема, възпалено гърло, пише varna24.bg.

СВЯТ

More in СВЯТ

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024