Политика

Петков: Ще призовем Гешев да си ходи, предлагаме Рашков да остане вътрешен министър

Петков: Ще призовем Гешев да си ходи, предлагаме Рашков да остане вътрешен министър

 

phpjyshhi_559x345

 

 

 

Краткият отговор е „не“. С тези думи съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков отговори на въпроса вярно ли е, че лидерът на БСП Корнелия Нинова ще е вицепремиер в бъдещото правителство.

 

 

Много сме популярни в ПИК напоследък, държим страхотен дял от техните публикации. Ние не се крием от срещата с Корнелия Нинова. Късен час е, защото свърши дискусията в 10,30 часа. Отидохме да говорим, защото тя имаше притеснения с бюджета. Ние вкарахме идеята за отворени срещи с бъдещите партньори. Много пъти съм се чувал и със Слави, и с Нинова, и с Атанас Атанасов. Сега трябва да изготвим документ от 180 страници. Искаме да направим политиките и след това да минем през хората. Трябва да имаме комуникация с всеки от лидерите., допълни Кирил Петков.

 

 

 

„Отидохме в офиса на Нинова, за да говорим. Тя имаше притеснения за бюджета. Обяснихме, че използването на 1/12 от бюджета за 2021 г. за януари няма да е трудност“, каза още той в предаването „ЕвроДикоф“. Думите му бяха в отговор на появилите се снимки, на които се вижда как той и Асен Василев влизат в офиса на „Позитано 20“.

 

 

 

От думите на Петков стана ясно и че предложението на Продължаваме промяната за вътрешен министър ще е Бойко Рашков, който в момента е служебен МВР министър. Той обясни, че това може да се промени в зависимост от предложенията на другите три партии. Петков обясни, че за номинациите на ПП за министерски постове ще е нужно одобрение както от него, така и от Асен Василев.

 

 

 

Партиите ще предлагат имена на министри след подписване на коалиционното споразумение, заяви Петков.  Той съобщи още, че това ще се случи в неделя или най-късно в понеделник.

 

 

 

Петков заяви още, че министерски постове ще се раздават на база на получените реални резултати на изборите. По думите му така се уважават както избирателите, така и останалите три партии, които ще участват коалиционното управление.

Друга подробност е, че министрите и ръководителите на министерските комисии трябва да бъдат от различни партии.

 

 

 

Трябва да сменим закона за КПКОНПИ и да извършим проверка какви средства са запорирани за корупция и колко реално държавата е успяла да събере. Ще има голяма разлика, която ще се анализира. Тези хора не трябва да пишат едни хартии и да проверяват декларации, а да имат разследващи функции.  Не става втора прокуратурата.

 

 

Да, ще призовем Гешев да си ходи.  Този главен прокурор не може да продължи да стои на поста си. На нас ни трябва някой, който да е безпристрастен, да не е зависим от никой и да може да разследва всеки. Гешев не покрива нито едно от тези изисквания.  Ще направим истинска проверка на прокуратурата. Ще видим кои са членовете на Инспектората на ВСС отдел, какво правят, да бъдат сменени и да видят дали ВСС си вършат работата. Те трябва да направят одит. Този главен прокурор трябва да си ходи. Едно от трите желания на хората, с които говорихме, бе да се смени Гешев.

 

 

Евродикоф, Оф нюз

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024