Политика

Борисов се подигра на Кирил Петков и момчето шахматист

Борисов се подигра на Кирил Петков и момчето шахматист

 

big_scree17

 

Бойко Борисов се подигра на Кирил Петков и детето щахматист на Нова година.

 

 

„Шах може да играе всеки, Нова година е. Не се заяждайте с това. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във в. „Сега“. Той беше мотивиран и точен. Като го разгледахме, излязоха тези числа. Времето на пиара отдавна мина, дето се вика, близо година вече те са управляващи.

 

 

И те не могат, докато бяха министри, да не са виждали тези числа и да не са направили мерки, с които това да се забави, както го правехме ние. 9 млрд. за декември, да не се говори в медиите за това, да не се говори за този рекорден разход“, коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде Евроком.

 

 

„В същото време около 3 млрд. са по доверителни сметки. Да, ние сме го правили, слагахме по 1 млрд. за саниране, за да знаят малките компании, че ще работят и другата година, за да си напазаруват и да им излезе по-евтино. Такава сметка беше и в строителството, за да могат да си купят евтин метал.

 

 

Аз твърдя, че след приказките си по нас, тези хора няма да построят нищо. При цените на този метал, 60% ще им е всеки договор нагоре? Велоалея няма да направят, чисто обектовно е. Субективно е, че ги е страх, защото ще питаме защо спряхте евтината цена и договори? Защо го направихте?“, попита лидерът на ГЕРБ.

 

 

„Продължаваме да сме единствени без план за възстановяване. В тази криза на вас не ви прави впечатление. Това са елементарни неща.

 

 

„Ние като опозиция сме длъжни да посочваме грешките на правителството. За първи път от 2018 г. инфлацията в България е двуцифрена“

От партията отбелязаха, че мерки за инфлацията в момента няма никакви. Те са изчислили, че близо 9 млрд. лева са изхарчени от новото правителство през последните месеци.

 

 

 

„Мисля, че отговорите на г-н Василев и на министър-председателя Кирил Петков са необходими тук пред цялото българско общество. Защото виждате, че българите обедняват, бизнесите фалират и ние призоваваме за спешни адекватни мерки по овладяване на тази галопираща инфлация и трябва да подчертаем, че това с партии шах и анализи не се случва, а се случва с работа“, каза Александър Иванов от ГЕРБ.

 

 

„Ако ние бяхме на власт, вашите емисии щяха да започват така – първа новина – рекордна смъртност, втора – рекордни цени на горивата, провал в бюджета, в плана, нулева година за еврофондовете, няма да има еврозона и то щеше да дойде спортът и времето.

 

 

Това щяха да бъдат вашите новини, ако управлявахме ние. Нали говорим за свобода на медиите и обективно отразяване? Кое от тези неща ги има във вашите новини?“, допълни Бойко Борисов.

 

 

 

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024