Политика

Кирил Петков с извънредни новини за цените на тока, газа и фалшивите сертификати

Кирил Петков с извънредни новини за цените на тока, газа и фалшивите сертификати

 

big_screen727

 

 

Посрещнах новата година с надежда. Това коментира министър-председателят Кирил Петков в ефира на Нова.

 

 

„Трябва да сменим идеята за политиците. Политиците трябва да са служители на народа и общата ни цел да е споделена. Едни политици не могат да решат всички проблеми, но всеки един от нас има своята отговорност и действия, които правят общото. Да, аз като министър-председател се чувствам по-отговорен от останалите, но ако искаме България да се промени, трябва да знаем, че е общо дело“, каза Петков.

 

 

„Имах колебание дали е било преднамерено да бъде увеличен токът в деня, в който се заклех. Работата на КЕВР е да измисли по най-добрия начин как крайните потребители да са защитени. Увеличението не беше обсъдено с мен. КЕВР не си върши работата както трябва“, допълни премиерът.

 

На 1 януари изненадата от увеличението на газа не беше най-приятната, но това ще ни е работата”, подчерта Кирил Петков.

 

По думите му КЕВР не работи добре, затова предстои смяна на председателя на комисията Иван Иванов. Надявам се парламентът да влезе в роля и да постави човек с нужните качества и мотивация.

 

 

Ще се радвам да видя дълбоко проучване и анализ с членовете на КЕВР дали няма пробойни, които да запушим и да се намалят цените, призна министър-председателят. Целта не е да имаме най-ниския ток, нито най-добрите закони, или сме взели правилните решения, или не, коментира Петков темата с мораториума.

 

 

„Булгаргаз“ също не си е свършило работата с азерския газ, въпреки липсата на работеща връзка. Това е нещо, което през 2022-ра ще променим.

 

 

 

Кирил Петков обяви, че сегашният председател на КЕВР Иван Иванов ще бъде подменен и вероятно това ще се случи през януари.

 

 

 

Ще бъде затегнат контрола над зелените сертификати, каза още Петков.

 

 

Ако някой почине и се окаже, че има фалшив сертификат, МВР ще отива на адреса, на който е издаден фалшивият сертификат.

Вече е обсъдена темата с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

 

 

Всяка сутрин се събуждам със статистика колко са ваксинирани, починали, в болница… Истината е, че имаме още капацитет на болничните легла, но трябва всички като общество да направим така, че да не се затваряме, децата да ходят на училище. 

 

 

Говорих с министър Бойко Рашков – трябва остра кампания срещу фалшивите сертификати. От днес всеки починал, който се е водил ваксиниран, ще бъде проверен от МВР. Това би трябвало да вкара риск у хората, които правят това незаконно действие. Проверките ще засегнат всеки случай с ковид, обеща министър-председателят.

 

 

Средната ми дъщеря, която е на 14, макар и с диабет тип 1, стана първото ми ваксинирано дете. На тези хора трябва да препоръчваме ваксинация, защото са по-уязвими.

Самият той не желае да се налага локдаун, но ако болниците се препълнят, ще се наложи.

 

 

Бърза, явна, ефективна работа на групи в областите култура, интеграция, икономика и др. ще работят за награждане. Българската позиция е ясна. „Аз вярвам, че добросъседството трябва да е водещо и вярвам, че това добросъседство изисква много работа. Трябва да работим заедно“, каза Петков по темата със Северна Македония. 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024