СВЯТ

Турция премахва задължителния PCR тест за неваксинираните

Турция премахва задължителния PCR тест за неваксинираните

 

Female doctor holds a face mask with - Omicron variant text on it. Covid-19 new variant - Omicron. Omicron variant of coronavirus. SARS-CoV-2 variant of concern

 

 

Турското здравно министерство е изпратило нареждане до окръжните си управления в страната, с което се премахва задължителното досега изискване за представяне на негативен PCR тест за COVID-19 от неваксинираните на работните места, в учебните заведения, при пътуване и посещения на театри, концерти и др.

 

 

Наредбата се отнася и до персонала на междуградските автобусни превози, шофьорите и обслужващия персонал на ученическите автобуси, както и на всички масови транспортни средства, на служителите в обществените учреждения, се посочва в съобщението. Преди това турските авиолинии отмениха изискването за представяне на PCR тест при пътуване по вътрешните линии.

 

 

Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа призова гражданите,които не са се ваксинирали, да го направят. Турски медицински експерти обаче разкритикуваха нареждането на здравното министерство.

 

 

 

„Вариантът Омикрон се развива по-леко. Това означава, че ще тестваме много по-рядко, няма да можем да откриваме заразените, при това в момент, когато случаите в страната стремително се увеличават поради по-бързото разпространение на Омикрон, твърди се по за 60-70 хиляди дневно. По всичко изглежда, че тенденцията ще продължи. Ето защо решението на здравното министерство научно не е правилно”, заяви един от водещите специалисти, проф.д-р Мехмет Джейхун.

 

СВЯТ

More in СВЯТ

Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024