ОБЩЕСТВО

Хърсев: Най-лошите прогнози се сбъдват, бензинът може да достигне 3 лева

Хърсев: Най-лошите прогнози се сбъдват, бензинът може да достигне 3 лева

 

big_56

 

Финансист направи неприятна прогноза за увеличението на цените.

 

„Скокът на цените ще продължи поне до пролетта. Основният двигател за това е  високата цена на енергоносителите. Това поне са прогнозите на МВФ, ЕК, Световна банка, ЕБВР”. Това заяви в ефира на Нова телевизия финансистът доцент Емил Хърсев.

 

 

По думите му инфлацията в момента е в пика си. „Видяхме, че тези движения, които се очакваха – най-неприятните, като че ли се случиха. Едно от тях е цената на петрола. Връщане на цените на петрола от там откъдето започнаха да слизат. В момента достигнахме цената от 2014-та.  Достигнем ли нивото от 2006 година – 140 долара за барел петрол, с новата политика на мерки с биодобавки, бензинът може да достигне 3 лева”, посочи той.

 

 

При това положение вече парите на хората са изядени, смята бившият социален министър Христина Христова. Особено след грешките с пенсиите, които бяха направени. Намалява се цената на труда. Всички продукти в т.нар. малка кошница вече са поскъпнали повече от очакваното увеличение на минималната заплата, коментира тя.

 

 

„Финансистите мерят инфлацията с ръста на индекса на потребителските цени. Аз бих казала, че инфлацията още означава намаляване на цената на парите на хората.

 

 

Дали с доходите на хората в България те могат да посрещнат нуждите си. Обикновено експертите говорят за засилена политика по доходите на държавата.

 

 

Аз обаче съм малко скептична. Държавата обаче може да повлияе на заплатите на държавните служители, на пенсиите и минималната работна заплата”, заяви от своя страна бившият министър на труда и социалната политика Христина Христова, пише Novini.bg.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024