ОБЩЕСТВО

Бизнес империя изградиха братя Аргирови, въртят много пари

Бизнес империя изградиха братя Аргирови, въртят много пари

 

1209339

 

 

Бизнес империя са изградили братята Благовест и Светослав Аргирови. Естрадните звезди от близкото минало са собственици на 10 фирми, които развиват дейност на територията на столицата, вижда се от справка в Търговския регистър. Всички те са регистрирани на адрес в софийския квартал „Лозенец“ и се занимават с разнообразни дейности, като преобладаващи са търговията с недвижими имоти, строителство, инвестиционни сделки, посредничество, консултантски услуги, импресарска и рекламна дейност и мениджмънт.

 

62-годишните близнаци не се притесняват от кризата, която удари музикалната индустрия заради Ковид-19 и липсата на сценични ангажименти, тъй като не разчитат за прехраната си на хонорарите от участия. Певческата им кариера от десетилетия е на заден план и се е превърнала по-скоро в хоби, отколкото в професия. Музикалните идоли от 80-те са проявили отличен бизнес нюх и живеят охолно, като техни колеги издават, че отдавна са в списъка с милионери на страната ни. Въпреки това си останали все така земни и за разлика от други естрадни величия не се оплаквали, че са ощетени и забравени от държавата.

 

Пръв в бизнес начинанията се ориентирал Благовест Аргиров, който всъщност се усетил, че хлябът е в имотите, и основал първата си кантора още докато брат му пребивавал в Норвегия. Светослав изкара доста години в скандинавската държава, където продължи да се препитава с музика. Там той бе първо ректор на музикалното училище в градчето Бронойсунт, където после остана като преподавател, а междувременно беше и директор на хор и оркестър, докато се пенсионира и успя да взема солидна чужбинска пенсия, която си дойде да харчи в България.

 

 

Освен това близнакът работеше и като музикант на орган към местната протестантска църква, където стана член, без да се налага да сменя религията си.

 

През 2017 г. брат Аргиров реши да зареже живота извън граница и заедно с жена му се върнаха у нас след повече от 20 години в Норвегия. Преди да се качат на самолета с еднопосочен билет, те дори продадоха къщата си, която се намираше на 50 метра от Норвежко море в Бронойсунт.

 

 

И двамата братя са женени за чужденки. Съпругата на Светослав е норвежка и се казва Кристин, а Лили, жената на брат му Благовест, е родом от Румъния. Те също помагат в семейните им бизнеси и са доволни от живота в България. Миналото лято братята инвестираха и в къща в Гърция, където прекараха лятото в компанията на своите красиви половинки.

 

 

Синовете и на двама им – Александър и Кристофър, обаче не се вълнуват от бизнес начинанията им и са предпочели на този етап да останат в Норвегия, пише „Ретро“. Александър е военен пилот и инструктор в Кралската академия на държавата, а Кристофър, наследникът на Светослав, е рок музикант. Засега от двамата братя само Благовест е станал дядо. Той има двама внуци, вторият от които проплака през миналата 2021 г.

 

Ретро

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024