Политика

Бранят Стефан Янев с блокада на Ларгото! От „Възраждане“ поискаха оставка на цялото правителство

Бранят Стефан Янев с блокада на Ларгото! От „Възраждане“ поискаха оставка на цялото правителство

92128

 

 

 

Масиран протест срещу поисканата от премиера Кирил Петков оставка на отбранителния министър Стефан Янев заради атаката му срещу кабинета късно снощи във фейсбук готвят активисти в 15,00 часа, когато започва извънредното заседание на Министерския съвет по повода.  

 

 

По информация на Lupa.bg там се очакват и депутати от БСП, и активисти на „Възраждане“, а във фейсбук се твърди, че там се очакват и представители, сочени за близки до президента Румен Радев.

 

 

Любопитната подробност е, че блокадата на пл. „Независимост“ организира и един от бившите кандидати за народни избраници от листата на вече приключилия живота си съюз между Мая Манолова и Отровното трио – „Изправи се! Мутри вън!“ Тихомир Василев. Някогашният активист на Манолова, чийто съпруг пък Ангел Найденов е и бивш военен миниситър, и изявен натовец, иска не просто защита на Янев, а оставката на премиера Петков:

 

 

 

„Да защитим националния интерес на България! Да покажем на Киро, че не е желан!“. И призова министър-председателя да се връща обратно в Канада, на която бе гражданин до миналата година.

 

 

 

В това време пък екс партньорите на Манолова – адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян раздават „украински мартеници“ със синьо-жълта прежда в центъра на София.

 

 


Снимка: Агнес Методиева

 

Партия „Възраждане” излезе с позиция, след като стана ясно, че премиерът Кирил Петков ще поиска оставката на военния министър Стефан Янев.

 

 

„Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че  в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като Министър-председател е определил”, смятат от партията.

 

 

От „Възраждане”посочват, че искат оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес.

 

 

„Политиката на Кирил Петков превърна България в страна-участник във военния конфликт и по този начин нанесе тежки щети на българските икономически и национални интереси”, заявяват от „Възраждане”.

 

 

Цялата позиция:

 

big_big_274603465_289085766656755_1966206924443421365_n47e

 

 

„Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че  в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като Министър-председател е определил.

 

 

 

Мотивите на Петков сигурно са правилни за самия него, но те важат в още по-голяма степен и за България и за българския народ. Няма как  в българската държава някой друг да следва политика, различна от тази, която е в полза на българския национален интерес, различна от тази  на интересите на българския народ.

 

 

В конкретния случай, ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с тези мотиви,  ние от Възраждане искаме оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес.

 

 

 

Политиката на Кирил Петков превърна България в страна-участник във военния конфликт и по този начин нанесе  тежки щети на българските икономически и национални интереси.

 

 

Настояваме за оставка на цялото правителство и считаме, че всяко едно действие, допринасящо за замесването на България във военния конфликт в Украйна, вземането на страна в конфликт между две близки и приятелски нам държави, защото и Украйна и Русия са ни еднакво близки и с тях имаме еднакво близки исторически отношения, е престъпно и оставката е най-малкото, което трябва да последва”, се казва в позицията.

 

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024