Политика

Демонстранти преследваха Даниел Лорер, подариха му религиозна книга

Демонстранти преследваха Даниел Лорер, подариха му религиозна книга

php5bjfon_559x345

 

 

Демонстранти от протеста, организиран от „Възраждане“ срещу зелените сертификати, преследваха министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер до Министерството на икономиката. 

 

 

Импровизираното преследване беше публикувано на официалната фейсбук страница на „Възраждане“.

 

 

Първоначално Лорер направи няколко опита да разговаря с протестиращите. Най-вероятно той се е оказал сред множеството, след като премиерът Кирил Петков отиде пред протестиращите и говори по микрофона пред тях.

 

 

Демонстрантите задаваха въпроси към министъра един през друг и на записа едва се чува размяната на реплики между тях и Лорер.

 

 

България сега е по-богата отколкото беше…„, тръгна да обяснява Лорер, което предизвика силно негодувание у насъбралите се край него хора.

„Иновации означава български компании и български университети да измислят нови работи. Да им дадем пари, да ги направят на компании и тези компании може да успеят“, успя най-накрая да каже министърът на иновациите и растежа.

 

 

„Моят прадядо е убит по време на войната, а вие ще ми казвате българите как да живееме! Израел не го е имало тогава, а вие ще ми казвате!“, възмути се един от демонстрантите. „А моят прадядо е мъчен от полицията по време на войната“ – отговори му Лорер.

 

 

 

Когато стана ясно, че нормален разговор не може да се състои, множеството започна да скандира „Оставка“. На 15-ата минута от престоя си сред протестиращите Лорер се отказа от опитите си за диалог и се насочи пеш към икономическото министерство, придружен от НСО.

 

 

 

 

На тръгване една жена му подари религиозна книга – „Истината има значение (Да избягаш от лабиринта на заблудата)“ на Уолтър Файт.

 

 

 

 

„Преследването“ напомня на случая, когато антиваксъри вървяха заедно с новоизбрания премиер Кирил Петков по ул. Шишман до дома му.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024