Политика

Демонстранти преследваха Даниел Лорер, подариха му религиозна книга

Демонстранти преследваха Даниел Лорер, подариха му религиозна книга

php5bjfon_559x345

 

 

Демонстранти от протеста, организиран от „Възраждане“ срещу зелените сертификати, преследваха министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер до Министерството на икономиката. 

 

 

Импровизираното преследване беше публикувано на официалната фейсбук страница на „Възраждане“.

 

 

Първоначално Лорер направи няколко опита да разговаря с протестиращите. Най-вероятно той се е оказал сред множеството, след като премиерът Кирил Петков отиде пред протестиращите и говори по микрофона пред тях.

 

 

Демонстрантите задаваха въпроси към министъра един през друг и на записа едва се чува размяната на реплики между тях и Лорер.

 

 

България сега е по-богата отколкото беше…„, тръгна да обяснява Лорер, което предизвика силно негодувание у насъбралите се край него хора.

„Иновации означава български компании и български университети да измислят нови работи. Да им дадем пари, да ги направят на компании и тези компании може да успеят“, успя най-накрая да каже министърът на иновациите и растежа.

 

 

„Моят прадядо е убит по време на войната, а вие ще ми казвате българите как да живееме! Израел не го е имало тогава, а вие ще ми казвате!“, възмути се един от демонстрантите. „А моят прадядо е мъчен от полицията по време на войната“ – отговори му Лорер.

 

 

 

Когато стана ясно, че нормален разговор не може да се състои, множеството започна да скандира „Оставка“. На 15-ата минута от престоя си сред протестиращите Лорер се отказа от опитите си за диалог и се насочи пеш към икономическото министерство, придружен от НСО.

 

 

 

 

На тръгване една жена му подари религиозна книга – „Истината има значение (Да избягаш от лабиринта на заблудата)“ на Уолтър Файт.

 

 

 

 

„Преследването“ напомня на случая, когато антиваксъри вървяха заедно с новоизбрания премиер Кирил Петков по ул. Шишман до дома му.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024