Коментари

Когато глупаво и несправедливо налагаш санкции на страна от шахматисти, които мислят десет хода пред теб:)

Когато глупаво и несправедливо налагаш санкции на страна от шахматисти, които мислят десет хода пред теб:)

 

qvor-dachkov-e1486391023192

 

 

Когато глупаво и несправедливо налагаш санкции на страна от шахматисти, които мислят десет хода пред теб:)

 

 

Медведев: „Има и добри новини. Санкциите могат да бъдат отличен повод за окончателен преглед на всички отношения с онези държави, които са ги наложили. Включително за прекъсване на диалога за стратегическата стабилност. В крайна сметка е възможно по принцип да се откаже от всичко, включително от Договора START-3, сключен от мен с Б. Обама и удължен от В. В. Путин с настоящия глава на Съединените щати. Защо сега, при такива и такива условия, особено подписан от санкционирани лица? Излиза някак неудобно. Да, и дипломатическите отношения по принцип не са особено необходими. Време е да затворим посолствата с брави на хамбари. И контактите продължават, като се разглеждат само с бинокъл и оръжейна оптика.

 

 

4. Сега сме прогонени отвсякъде, наказани, уплашени, но отново не се страхуваме (почти като Л. Н. Толстой в определена ситуация). Съветът на Европа и ПАСЕ прекратиха членството на Русия. Дива несправедливост. Макар и добра причина най-после да тръшнеш вратата и да забравиш завинаги за тези безсмислени богадини. И веднъж влязоха в нещо глупаво. По младост. Освен това това е и добра възможност за възстановяване на редица важни институции за предотвратяване на особено тежки престъпления в страната. Като смъртното наказание за най-опасните престъпници, което, между другото, се използва активно в САЩ и Китай.

 

 

 

Изключването от ОИСР също е нещо безумно страшно. Не знам какво да правя сега. Въпреки че не искаха да ни видят там почти осем години. И не искат отново. Е, няма да бъдете принудени да бъдете мили…

По-нататък изключения „отвсякъде“ под формата на наказание – според списъка. Неволно ще мислите само за времето, прекарано в тези структури напразно.

 

 

 

5. Те също така заплашват да конфискуват парите на руски граждани и руски компании в чужбина. Просто всички, без никакви санкции. Напълно. Някак лошо. Но на това ще трябва да се отговори доста симетрично. Арест на средства на чужденци и чуждестранни компании в Русия по принципа на страната. И може би – и национализацията на имуществото на тези лица, които са регистрирани в неприятелски юрисдикции. Като САЩ, държавите от ЕС и редица пеещи страни от англосаксонския свят, които ще участват в това. За щастие имаме богат опит и имаме закон по тази тема. Строги. Така че забавлението тепърва започва…“

 

 

Явор Дачков

Коментари

More in Коментари

урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024