Политика

Нанков: Някой виждал ли е торби с пари!? Аз лично не съм

Нанков: Някой виждал ли е торби с пари!? Аз лично не съм

 

big_164e

 

 

Някой виждал ли е торби с пари за Хемус? Аз не съм ги виждал. Убеден съм, че и никой колега от ГЕРБ не са. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият регионален министър Николай Нанков.

 

 

„Ин хаус процедурата е европейска процедура. Но тя е изключение. Много повече търгове, тръжни процедури, бяха провеждани, отколкото за ин хаус процедури. Ние бързахме скоростно да построим АМ „Хемус“. Не е работа на министър Гроздан Караджов да коментира и да раздава присъди, че ин хаус – европейските процедури, са незаконни или нищожни. Това може да каже само българският съд“, жегна се той.

 

 

„През септември месец Комитова беше министър, но над 14 милиона са разплатени по извършени действия например по първи участък. След това още над 36 милиона лева са разплатени. И тук възниква нашият логичен въпрос – вие продължавате нашата практика, по същата логика, по същите правила. Те извършват не само конкретни дейности, а и разплащания“, провокира Нанков.

 

 

„Ако това са престъпни договори, както бяха квалифицирани – „кражбата на века, нищожни, незаконосъобразни“, те могат просто да се прекратят. Тук става въпрос, че ако те вярваха в това, което казваха, и говореха, и внушаваха, трябваше да бъдат прекратени всички тези договори. Да бъдат изискани обезпеченията и да се започне отново. И тук е следващият голям въпрос – на каква цена?“, направи се на ударен той.

 

 

 

„Съучастници ли са Комитова и Караджов, непрекратявайки договорите по АМ „Хемус“, попита неразбиращо бившият регионален министър.

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024