Политика

Петков към Рашков и ДАНС: Нямаме време! Искам реални арести, и хората ги искат!

Петков към Рашков и ДАНС: Нямаме време! Искам реални арести, и хората ги искат!

 

kiril_petkov_eurocom

 

„Всяка седмица събирам и ДАНС, и Бойко Рашков и им казвам: „Нямаме време. Трябва да действаме така, че да имаме реални арести. Хората искат реални арести. Хората са спрели да вярват на идеи и планове.

 

 

Работи се. Надявам се скоро време да имаме сериозни арести – и по линия на „Булгаргаз“, и по всякакви други линии. По линия на магистралите Рашков работи много сериозно“, заяви тази вечер в предаването „ЕвроДикоф“ премиерът Кирил Петков.

 

 

 

Той добави, че вътрешният министър дори да има данни за престъпление, е нужен прокурор, с когото да работи, за да се стигне до арест.

 

 

Петков разкри какво са си говорили с главния прокурор Иван Гешев на изненадващата среща помежду им днес. От думите на министър-председателя стана ясно, че не му е поискал оставката директно. В предаването „ЕвродикоФ“ обаче Петков заяви, че оставката на обвинител №1 би била добра стъпка напред за всички българи.

 

 

По повод „Булгаргаз“ вицепремиерът Асен Василев съобщи в „Панорама“, че доскорошното ръководство е извадило от 9 кладенеца вода, че няма как да се вземе от по-евтиния азерски газ, за който фирмата има договор. Василев заяви, че не разбира в какво ги обвинява президентът Радев.

 

 

Как ще използваме службите, те са назначени от президента?! За какви посредници говори? Става дума за директни договори на „Булгаргаз“ с „Газпром“ и Азербайджан? Какви посредници?!“, заяви Асен Василев.

 

 

По-рано днес стана ясно, че доскорошният шеф на дружеството Николай Павлов е извикан на разпит като свидетел в понеделник.

 

 

Новият шеф на борда на директорите Иван Топчийски заяви пред БНТ, че са заварили дружество, изпразнено от съдържание. 25% от щата на „Булгаргаз“ били освободени от работа преди да встъпи новото ръководство. „Това са все мениджъриге. Освободени са с компенсации от 170 000 лв. Целият състав на „Булгаргаз“ е 66 души“, каза Топчийски.

 

 

Според Петков промяната в прокуратурата предстои. Той изрази и оптимизъм за законите, които парламентарното мнозинство ще внесе по отношение на съдебната система – действало се възможно най-бързо и вероятно до 4-5 седмици ще има реални резултати.

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024