Политика

Руското посолство възмутено от изопачаването на всичко, свързано с Русия: Путин обича България!

Руското посолство възмутено от изопачаването на всичко, свързано с Русия: Путин обича България!

29913bb8f3eaff8882caf8ab47a5de3c

 

 

 

Руското посолство в София излезе в неделя в ранния следобед със специален коментар по повод българо-руските отношения в контекста на войната на Москва срещу Украйна. От изявлението на посолството става ясно, че руският президент Владимир Путин, който нареди военна операция срещу Киев, искрено обича България.

 

 

Неговото име, както и това на външния министър Сергей Лавров, в коментара на дипломатическата мисия стои редом до това на руски императори, дипломати, военачалници и интелектуалци като Николай Игнатиев, Михаил Скобелев, Йосиф Гурко, Едуард Тотлебен, Николай Столетов, Александър Втори Освободител, светител Серафим Соболев, Фьодор Толбухин и Дмитрий Лихачов.

 

 

Ето и коментара на посолството, оглавявано от посланик Елеонора Митрофанова:

 

 

 

Скъпи приятели на Русия в България! Изразяваме сърдечна благодарност за многобройните думи на подкрепа, които получаваме в Посолството на Русия. Въпреки пороя от агресивна антируска пропаганда, фейкове и неприкрити глупости, които днес масово са тиражирани, включително и в български медии, вие искрено се тревожите за нашата страна, за бъдещето на руско-българските отношения. Заедно с вас ние споделяме възмущението от това, как в тези дни се правят опити да се опетни, да се изопачи, да се стъпка в калта всичко, което е свързано с Русия. А нас с вас, руснаците и българите, да ни скарат.

 

 

Искрено сме признателни на всички вас – преподаватели и студенти, журналисти, писатели, свещеници, представители на политически партии и обществени организации, бизнесмени, лекари, дипломати, военни, дейци на науката и изкуството, а също така на много и много други граждани на България. И разбира се, на живеещите тук съотечественици, които не са поели предателския път на власовци и бандеровци.

 

 

Нашата страна е минавала в своята история през най-тежките изпитания. Ще преодолее и днешните трудности. Вярваме, че традиционните приятелски отношения между руснаците и българите, като преминат сериозна проверка за издръжливост, рано или късно ще придобият нови хоризонти за развитие.

 

 

С уважение и благодарност, Посолството на страната на Николай Игнатиев, Михаил Скобелев, Йосиф Гурко, Едуард Тотлебен, Николай Столетов, Александър Втори Освободител, светител Серафим Соболев, Фьодор Толбухин, Дмитрий Лихачов, Сергей Лавров, Владимир Путин и милиони хора, искрено обичащи България

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024