СВЯТ

Белият дом: Съветниците на Путин ги е страх да му кажат колко зле върви войната в Украйна

Белият дом: Съветниците на Путин ги е страх да му кажат колко зле върви войната в Украйна

big_5

 

 

 

От Белия дом обявиха, че президентът на Русия не е наясно какво точно се случва с войната и разкриха коя е причината за това според тях.

 

 

 

Руският президент Владимир Путин е бил подведен от съветници, които са твърде изплашени да му кажат колко зле върви войната в Украйна и колко вредни са западните санкции, съобщиха представители на Белия дом и европейски дипломати, цитирани от Ройтерс.

 

 

Нашествието на Русия в южния ѝ съсед, започнало на 24 февруари, беше спряно на много фронтове заради твърдата съпротива на украинските сили, които си върнаха територии, въпреки че цивилни са блокирани в обсадени градове.

 

 

„Имаме информация, че Путин е бил подведен от руската армия, което е довело до трайно напрежение между него и военните му ръководители“, коментира Кейт Бедингфийлд, директор на комуникациите в Белия дом, по време на пресконференция.

 

 

 

“Смятаме, че Путин е бил неправилно информиран от съветниците си за това колко зле се представя руската армия и колко осакатена е руската икономика от санкциите, тъй като високопоставените му съветници са твърде изплашени, за да му кажат истината“, допълни тя.

 

 

 

САЩ съобщават информацията сега, за да покажат, че „това е стратегическа грешка за Русия“, отбеляза Бедингфийлд, пише investor.bg.

 

 

 

Решението на Вашингтон да обяви разузнавателна информация отразява следвана стратегия преди началото на войната. В този случай това също така може да усложни сметките на Путин заяви втори американски представител и добави: “Това е потенциално полезно. Дали показва раздор в редиците? Това може да накара Путин да преосмисли на кого да се доверява“.

 

 

 

Високопоставен европейски дипломат заяви, че американската оценка е в унисон с мисленето на европейците. „Путин мислеше, че нещата вървят по-добре, отколкото са в действителност. Това е проблемът, когато си заобиколен от „послушковци“ или седиш с тях само в края на много дълга маса“, допълни дипломатът.

 

 

 

Руски наборници са били уведомени, че участват във военни учения, но трябвало да подпишат документ преди нашествието, разширяващ задълженията им, заявиха двама европейски дипломати.

 

 

“Те са били подведени, зле обучени и след това са пристигнали, за да видят как възрастни украински жени, които може да са им баби, им крещят да си отидат у дома“, допълни единият от дипломатите.

 

 

 

 

За момента няма индикации, че ситуацията може да предизвика бунт сред руската армия, но тя е „безпрецедентна“, а западните сили „се надяват, че недоволните хора ще проговорят“, заяви високопоставеният европейски дипломат.

 

 

 

Руските сили бомбардираха покрайнините на столицата Киев и обсадения град Чернигов в Северна Украйна в сряда, ден след като Русия обеща да ограничи военните си действия в двата града. Според Запада това е тактика за прегрупиране на понеслите тежки загуби руски сили

СВЯТ

More in СВЯТ

Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
image_870x_64eb0eca723ca

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

май 4, 2024
1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024