Политика

Борисов, Горанов и Менда са задържани в акция на европрокуратурата и МВР

Борисов, Горанов и Менда са задържани в акция на европрокуратурата и МВР

untitled_26

 

 

 

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, финансовият му министър Владислав Горанов, бившата шефка на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и пиарката на Борисов Севделина Арнаудова са задържани. Това съобщиха от МВР пред „Сега“. Става дума за мащабна акция на европейската прокуратура и националната полиция по 120 сигнала.

 

 

 

Пресцентърът на ГЕРБ отрича, че са арестувани. Тяхната версия е, че само текат обиски. В дома на Арнаудова е намерен джип, който се води собственост на фирма „Аркад“, която строи газопровода „Турски поток“ през България, обясниха пред „Сега“ източници от разследването.

 

 

МВР има право да задържа някого до 24 часа. След това трябва да се намеси прокуратурата. Ако повдигне обвинения, арестът може да се удължи на 72 часа, след които, ако лицата бъдат обвинени, те могат да се задържат само със съдебна санкция.

 

 

„Няма никой над закона!“, написа във Фейсбук премиерът Кирил Петков.

 

 

Лидерът на ГЕРБ е бил задържан преди очите на внуците си Бойко и Иван и на дъщеря си Венета, които били с него в дома му и вечеряли, пише Лупа бг.

 

Децата се разплакали, че отвеждат дядо им, а Борисов ги успокоил. Трикратният премиер не е бил отвеждан с белезници, а любезно е бил помолен да последва униформените служители. Полицаите, дошли в къщата му в Банкя, са от Столичната дирекция на полицията. Те са дошли с 3 автомобила.

 

 

 

Арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, които се случиха почти едновременно тази вечер, са във връзка с обвиненията на хазартния бос Васил Божков, научи Lupa.bg от полицейски източник.

 

 

По думите му, в продължение на поне 5 месеца са били проверявани всички сигнали, подадени от Черепа още преди 2 години, когато хазартния бос обвини тогавашните управляващи, че са го рекетирали за сумата от 70 милиона лева. Те са били платени в периода от пролетта на 2017 до края на 2019 г.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024