Коментари

Нов договор за доставка на газ от Русия, подлудява американското лоби до краен предел

Нов договор за доставка на газ от Русия, подлудява американското лоби до краен предел

 

газпромitem_53acac8069b210

 

 

 

Евентуален нов договор за доставка на газ от Русия, подлудява американското лоби до краен предел.

 
Газът поскъпва с близо 40% от м. май.
Мораториумът за бита пада от април.
Поскъпването ще доведе до ударно вдигане на сметките за парно и топла вода и много други цени.Договорът с “Газпром” изтича на 31 декември, но за момента не е известно кога и как може да започнат преговори за нов.
Изтича и договорът с Азербайджан.

 

 

Сърбия планира да започне преговори с „Газпром“ по нов дългосрочен договор, минимум за 10 години,през март-април. Вучич се договори с руския президент Путин за запазване на действащата цена от 270 долара за 1000 куб м, за да се даде време,да съгласуват условията по нов договор за доставка на газ. По-рано Вучич вече огласи надеждата Сърбия да сключи с Русия нов 10-годишен договор за доставка на 3 млрд.. куб м газ годишно при по-гъвкави условия за доставка. Подобно нещо направи и Орбан-подписа договор за следващите 15 години.

 

 

 

Посланикът на Русия в България, Елена Митрофанова, покани българските власти да подпишат дългосрочен договор за доставки на природен газ с “Газпром”.

 
Но,за натрапени отвън на страната ни,харвадрци имаше една по-важна персона.Правителството е съветвано от “важно за тяхното бъдеще място”, да не подписват нова дългосрочна сделка с Русия!

 
А,и българското правителство вече се “оака”, пред Руската Федерация, те се ужасяват да инициират търговски преговори. Знаят естествено,че за всеки подобен опит ще бъдат наказани и ще бъдат отсвирени от “началниците”,както бе отсвирен Борисов за Турски поток и за още някои прегрешения.
Момчетата много,ама много, искат да останат на софрата, колкото може по-дълго.

 

 

 

При смяна на проваленото правителство с национално отговорно, такива преговори могат да започнат незабавно.Не е ясно обаче,от къде ще намерим национално отговорно правителство.
Поне не виждам на хоризонта!
Дали, Янев е някаква перспектива? Не съм сигурен.

 

 

Трябва да се снабдим и с достатъчно рубли или юани за да можем да предплатим на “Газпром” бъдещите доставки.
С долари и евро не вървим.
Москва продава петрол и газ в чужбина не за долари, а за рубли и юани,особено за тези, които са в “онзи” списък. По този въпрос не съм чул,дори идея да има в правителството. Русия няма да продължи с доставките на газ, ако няма предплащане.

 

 

 

При сключването на изтичащия сега договор,скандално бе променена формулата на ценообразуване, като след натиск от Европейската комисия бе решено, в ущърб на България, в цената се вземат предвид и борсовите котировки на суровината. На ти сега борсови котировки!Това безумие на ЕК, вече е причината настоящата цена на газа за България да е повишена и от поскъпването на пазарните цени на синьото гориво!-Тотално предадени национални интерес и то от ЕК и българско правителство!

 

 

 

Газът от Азербайджан е обвързан с цената на петрола и това определяше, защо досега бе по-евтин. През 2013 г. България договори вноса на 1 млрд. куб. м азерски газ годишно, който покрива около една трета от потреблението в страната. В страната по алтернативно трасе пристига едва една трета от договореното. Засега крайният срок за изграждането на интерконектора с Гърция е юли,но е ясно,че няма да стане.

 

 

От хранилището в Чирен,уж почти не се черпи газ,но черпенето на газ от “Чирен”, продължи и при новото ръководство.Никой не знае, или се крие, какви количества към момента са налични в хранилището.

 

 

Договор за доставка на газ от Русия подлудява американското лоби до краен предел. Заповедите са да внасяме американски втечнен газ. Доставките могат да се реализират през Гърция, но затова са необходими договори. Необходими са заявки и договори поне за 6-9 месеца напред.

 

 

От правителството нямат никакъв коз в преговорите с Газпром,но изглежда си имат свой избор за нов доставчик.

Дано не бъде кражбата на века.

Евентуален нов договор за доставка на газ от Русия, подлудява американското лоби до краен предел.

 

Йордан Халачев

Коментари

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024