Русия

Русия: В рубли ще купувате не само газ, но и други стоки

Русия: В рубли ще купувате не само газ, но и други стоки

МОСКВАphph1y9bb_800x

 

 

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин смята, че би било правилно да се разшири списъкът на стоките, изнасяни за рубли, включително продажбата на зърно, петрол, торове, метали и дървен материал.

 

 

„Европейските държави имат всички пазарни възможности да плащат в рубли. В това няма трагедия. Ситуацията е много по-лоша, когато има пари, но няма стоки. Ако искате да получавате газ, потърсете рубли“, написа той в своя Telegram канал.

 

Володин отбеляза, че руският президент Владимир Путин е взел правилното решение да прехвърли плащанията за доставки на газ към неприятелските страни в рубли.

 

 

„Депутатите на Държавната дума подкрепят решението“, добави той. Говорителят на Държавната дума също така подчерта, че европейските политици трябва да спрат да търсят извинения, защо техните страни не могат да плащат в рубли.

 

 

„Те самите направиха всичко, за да подкопаят доверието в долара и еврото, така че Русия да откаже да извършва взаимни разплащания в тези валути“, каза той.

 

 

„В тази връзка се обръщам към колегите от националните парламенти на неприятелските страни. Вземете по-сериозно въпроса за разплащанията в рубли. С политиката на санкции, опитвайки се да ни изолирате, вие се изолирате. Трябва да отговаряте за решенията, които взимате“, завърши Володин.

 

Факти бг

Русия

More in Русия

1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024