Политика

Полк. Миленски: Всеки ден, когато се будим, трябва да казваме „Слава на Украйна“, защото тя води война вместо нас

Полк. Миленски: Всеки ден, когато се будим, трябва да казваме „Слава на Украйна“, защото тя води война вместо нас

big_1

 

Български военен направи срамно изказване в ефир.

 

В тези дни всеки нормален българин сутрин като се събуди спокойно в собственото си легло, а не под обстрел, трябва да каже „Слава на Украйна“ преди всичко друго. Защото украинският народ и армията се бият от наше имe за нас. Емоционален съм, но за една война не може да се говори студенокръвно.

 

 

Това коментира в ефира на Нова тв полк. Владимир Миленски.

 

 

Твърдят украинските военни ръководители, че е започнала втора фаза на войната. Ние не знаем как ще започне – дали ще е плавно или не. Започнали са обаче офанзивни действия по целия фронт, но дали това ще прерасне бързо във високоинтензивна атака, настъпление навсякъде, предстои да видим. Възможно е да има период на опитване на почвата, за да се види къде може да се пробие и там да се случи големия удар, коментира той.

 

 

Не знам дали от Донбас са избягали хората. Който е могъл, се е изтеглил. Останалите са останали. Виждаме, че огромна част от населението все още е там. В края на краищата там живеят милиони хора. Можем да съдим за това по Мариупол.

 

 

Дори 5000 човека да бяха останали там, и там ще се случат същите зверства и античовешки ситуации, които видяхме около Киев. Със сигурност ще се повтори всичко. Защо? Защото Русия не разполага технологично и не разполага ментално и дорктринално със способности да води точно тази съвременна война, посочи той.

 

 

Шест бивши военни министри от последните години у нас казаха, че има с какво да помогнем военно на Украйна, а те знаят с какво разполагаме. Сега изведнъж ние чуваме от правителството и парламента, че нямало с какво да помагаме и извадиха от девет кладенеца вода как не трябва да помагаме с оръжие.

 

 

Оръжието, с което нашата армия разполага, е точно такова, което ще влезе в непосредствена употреба на Украйна. Имаме достатъчно танкове, артилерийско снаражение, леко стрелково въоръжение, боеприпаси. Така че има с какво. Това, че български фирми са изнасяли оръжие, не е подадена ръка към Украйна, а търговия. Тя да си върви, но тя няма нищо общо с поведението и подадената ръка на държавата. Държавата трябва да помогне на съседа си, не търговците, твърди той.

 

 

За Украйна са важни и двете измерения. Не напразно техен министър е тук днес. Със сигурност ще поиска военна помощ. В началото на мандата си Кирил Петков каза, че когато си изправен пред две еднаквотрудни решения и и двете са почти еднокво лоши, тогава трябва да се обърнеш към морала – той е спасението. Това го беше казал на висок икономически форум. Но сега, в тази ситуация Петков не спазва собствения си съвет. И двете решения са трудни – да запази коалицията, да помогне на Украйна. А той какво избира?! Нека се обърне към морала си, защото обратното е двуличие и цинизъм, коментира той.

 

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024