ОБЩЕСТВО

Почернените родители на убитото в Анево 2-годишно дете със смущаващи разкрития

Почернените родители на убитото в Анево 2-годишно дете със смущаващи разкрития

4f249456311744d18295cdb53842fbcf

 

 

Целите в черно, с подпухнали от плач очи, родителите на убитото дете недоумяват как съдът може да освободи шофьора, убил детето им

 

 

В иначе уютния им дом вече няма детски смях, само снимки на 2-годишната Цветозара. Осиротели са и нейните любими играчки, разкрива „Подбалкански новинар“

 

 

Вчера е било погребението на Цветозара. Красивото момиченце остана завинаги на 2 годинки.

 

 

 

Цветозара беше брутално убита преди два дни от 72-годишен шофьор. Припомняме, че лекият автомобил „Шкода“ връхлетя върху майката на Станимир, която носила на ръце внучката си. 53-годишната жена пресичала пътното платно, когато возилото връхлетяло върху нея. Детето се е търкаляло метри на пътя и е издъхнало, а бабата е с опасност за живота. Мъртво е и домашното кученце на семейството, което жената водила на повод.

 

 

 

Ивелина и Станимир сами са потърсили медията, след като  Окръжен съд Пловдив освободи от ареста шофьорът Данчо Денчев от Казанлък с мярка подписка. Мотивите на магистратите бяха, че той е възрастен, болен, няма опасност да се укрие. На делото беше съобщено, че тестът за наркотици е дал положителна проба за марихуана. Наложиха му забрана да напуска страната.

„Разочаровани сме крайно от решението на съда, от медиите научих, че са го пуснали, как така е освободен, при положение, че има наркотик. Има смъртен случай, има нанесена телесна повреда на свекърва ми, ние не знаем дали тя ще оживее. Не проумявам как съдът го освободи, умът ми не го побира. Искаме човекът, който ни причини този ужас, да си получи заслуженото. Искаме да се гледа нова мярка и той да се върне в ареста. Настояваме да си понесе последствията и ние ще го гоним до дупка. Това няма да ни върне детето, но той трябва да си получи заслуженото. Искаме да се гледа нова мярка, той да бъде задържан, не може да е на свобода. Имаме притеснения, че може да се укрие“, казаха почернените родители.

 

 

 

„На мястото на инцидента няма нито една пешеходна пътека, пътя скоро го ремонтираха, той е като скоростна отсечка в момента, но пътят е широк, няма дървета, няма нищо, което може да попречи на видимостта. Колата на този човек няма един метър спирачен път. Той въобще не се е опитал да спре.

 

 

 

Убиецът на детето е имал видимост. Той блъска свекърва ми в посока София, а тя пресича от другата страна, тя минава 4 или 5 метра, за да стигне той до нея, няма начин да не я е видял. Не съм разбрала пред виновника да е имало друга кола, която да му е отнела видимостта. Зад него са карали полицаи, които са виждали свекърва ми с детето, и са я виждали на 300 – 400 метра, а той как не я е виждал“, възмущава се още Ивелина.

 

 

 

По повод твърденията на защитата на Денчев, че тестът за марихуаната всъщност е дал положителен резултата заради лекарства, които пие за сърце и кръвно и за разреждане на кръвта, семейството заявява, че ако е така, това също е престъпление и този човек не би трябвало да сяда зад волана. Кръвните проби ще излязат до месец.

 

 

 

Това за нас е убийство, искаме този човек максимално да лежи в затвора и ще направим всичко възможно това да се случи“, казва още Ивелина.

 

 

Днес семейството се е свързало с адвокатска кантора, утре ще подаде жалба до прокуратурата с искане Данчо Денчев да се върне в ареста.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024