Коментари

След Щайнмайер, дойде ред и на Макрон!

След Щайнмайер, дойде ред и на Макрон!

 

zelenski-chakam-putin-na-sreshta-pri-men-nama-da-si-vrashtame-krim-sas-sila-1

 

 

След като хлопна вратата под носа на немския президент, Владимир Зеленски изрази недоволството си и от Еманюел Макрон. На няколко пъти френският президент изяви желание да прати специалисти да проверят дали масовите убийства в Буча и Мариупол са причинени от руските войници.

 

 

Това коментира във „Фейсбук“ Божидар Чеков.

 

 

От само себе си предложението му означава, че иска „око да види – ръка да пипне“. Явно не приема твърденията на Зеленски за 100% – това истина. Преди няколко дни, Макрон се противопостави на обидните изяви на Джо Байдън към Владимир Путин и накрая отказа твърденията на Зеленски за „геноцид“ в Донбас извършен от руснаците.

 

 

Според Макрон не са политиците, които определят това понятие, а специалисти по изтребвания на население по етнически причини. Макрон в съгласие с немският си колега Олаф Шолц призова за спад на словесното наддаване, което с нищо няма да помогне на Украйна. Може само да въвлече във война други европейски държави, която е може би целта на Зеленски, но не и на Макрон.

 

 

Украинският президент не издържа на хладната и умерена френска подкрепа и побърза да изрази дълбокото си разочарование от липсата на активна поддръжка от страна на Франция във войната която води срещу Русия.

 

 

 

До ушите на Зеленски вероятно още не е стигнала, мисълта на Еманюел Макрон, че какъвто и да е изхода на тази война, Русия няма да се премести другаде…Не е трудно да се стигне до заключението, че френският президент изобщо не е убеден в победата на Украйна.

 

Божидар Чеков, фейсбук

Коментари

More in Коментари

1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024