СВЯТ

Действията на САЩ са необясними

Действията на САЩ са необясними

deistviata-na-sasht-sa-neobasnimi-1

 

 

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор нарече необясними действията на IDY, които по време на 4 години преговори не отпуснаха „абсолютно нищо“ за развитието на страните от Централна Америка и в същото време спешно инвестираха 30 млрд. USD във войната в Украйна.

 

 

 

„Към днешна дата са одобрени над 30 млрд. USD за подкрепа на войната в Украйна и ние прекарахме 4 години, откакто президентът Доналд Тръмп беше тук, предлагайки да подкрепим проекти за регионално развитие – 4 млрд. USD, и до ден днешен няма абсолютно нищо“, каза политикът на пресконференция в Гватемала след разговори с президента на Гватемала Алехандро Джаматей.

 

 

 

Според мексиканския лидер забавянето на одобряването на ресурси за инвестиции в Централна Америка е необяснимо. „Казвам това искрено, струва ми се необяснимо, че във Вашингтон, на Капитолийския хълм, одобрението на четирите милиарда долара, които се предлагаха да инвестират в благосъстоянието на страните от Централна Америка, беше толкова дълго, въпреки че президентът Байдън и зам. Президентът Камала Харис лобира за това“, каза Лопес Обрадор.

 

 

 

Той добави, че въпреки идеологическите различия, целият американски континент трябва да върви към икономическа и търговска интеграция без никакви изключения.

 

 

 

Президентът на Мексико е на официално посещение в Гватемала като част от първото си чуждестранно турне в Централна Америка и Карибите. От 6 до 9 май той ще посети още Салвадор, Хондурас, Белиз и Куба

СВЯТ

More in СВЯТ

cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024