Политика

Началникът на щаба на ВМС поиска съд за Петър Стоянович

Началникът на щаба на ВМС поиска съд за Петър Стоянович

75380b2252fb14f5a6587676df1581df

 

 

 

Началникът на щаба на Военноморските сили кап. Камен Кукуров поиска извинение в срок от една седмица от историка проф. Петър Стоянович.

 

 

 

 

Причината е участие на бившия министър на културата по БНТ, в което той заяви, че „преди 20-25 години подводница „Слава“ е потънала в близост до пристанище веднага щом е пусната на вода, а на единствената фрегата на българския военноморски флот не знаели как да угасят двигателя“.

 

 

Ето какво написа кап. Кукуров във фейсбук:

 

 

„Аз съм капитан I ранг Камен Кукуров – Началник на Щаба на Военноморските сили на Р. България. Бивш командир на Дивизион за подводни операции. Бивш командир на Дивизион подводници. Бивш командир на подводница “ Слава“. С пълната отговорност на всички командни длъжности, които съм заемал, заявявам, че за 35 години офицерска служба във Военноморските ни сили по-отвратителни и по-нагли лъжи, изречени от г-н Петър Стоянович в студиото на БНТ “ Денят започва с Георги Любенов“ не съм чувал!

 

 

 

Давам срок от една седмица на г-н Петър Стоянович да събере, ако може смелост и доблест и да се извини от ефира на БНТ на хилядите, отдали най-хубавите години от живота си на служба на Отечеството и на Военния ни флот! В противен случай ще заведа гражданско дело срещу г-н Стоянович за лъжа, подигравка и уронване престижа на Българската армия! И го уверявам, че няма да съм единствен!

 

 

 

 

Часовникът тиктака, г-н Петър Стоянович! Чакам!“

 

 

 

 

Министерството на отбраната също реагира чрез своя пресцентър, който изпрати прессъобщение:

 

 

„Относно интервю на г-н Петър Стоянович в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“, излъчено на 07.05.2022 г., в което се засяга темата за способностите на Българската армия и отчитайки чл.5 и чл.10 от Закона за радиото и телевизията, Министерството на отбраната счита, че в сериозно актуално предаване следва да се избягват внушения, характерни за телевизионна комедия. В дните, когато българският военнослужещ изпълнява своя труден дълг към Родината, изречените думи в ефира на БНТ уронват авторитета на Българската армия и се приемат като обида към хората, на които обществото ни винаги разчита.

 

 

 

 

Българската армия има своите затруднения, но това не означава, че тя не изпълнява конституционните си задължения и поетите съюзнически ангажименти. Напомняме, че културата е важен елемент във формирането и в изграждането на бойния дух на военнослужещия, но дискутирането на въпроси, свързани с армията и засягащи националната сигурност, изискват висока морална отговорност!“

 

БНТ, Лупа бг, фейсбук

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024