Политика

Атанасов: Всичко става под диригентската палка на Москва. Този пълзящ преврат цели да пробие НАТО

Атанасов: Всичко става под диригентската палка на Москва. Този пълзящ преврат цели да пробие НАТО

 

big_000000000000_2_793

 

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов коментира случилото се в парламента днес, което бе последвано от протест пред сградата на Народното събрание.

 

 

„Никак не им харесва на хората от новото мнозинство, но става въпрос за пълзящ преврат. В залата се опитаха да ме оспорят. Защо ли? Защото една политическа сила,  която получи огромна подкрепа като „Има такъв народ“, която миналата година беше първа политическа сила с идеята да бъде подкрепена за да изчегърта Борисовата държава, днеска е в колаборация, в коалиция с тези, срещу които воюваше.

 

 

И нещо много важно. Няколко пъти го казвам. Вярвайте ми, аз съм човек, който познава тези среди. Всичко това нещо става под диригентската палка на центъра в Москва. Този пълзящ преврат цели да пробие НАТО. В момента, в който НАТО подкрепя нападнатата Украйна. Затова става дума“, каза той в ефира на БТВ.

 

 

„Ние разчитаме на съвестта на народните представители. Ако съберат това мнозинство и свалят правителството знаете какво следва оттам нататък. Искам да кажа нещо, особено на софиянци. Голямо настояване от страна на Тошко Йорданов и „Има такъв народ“ вота на недоверие да се обсъжда в неделя.

 

 

Не знам дали си дават сметка, че неделя е почивен ден и не знам как ще дойдат в Народното събрание. Вижте колко бързо днеска се събраха тук хора, а до неделя има достатъчно време. Не знам дали си дават сметка за това. Какво е това бързане? И разбира се всичко това е логистично осигуряване от хората от ГЕРБ.

 

 

Да е ясно на избирателите, че в дъното на всичко стоят Бойко Борисов и ГЕРБ. Те са тези, които подкокоросват и не знам още какво правят“, заяви още Атанасов

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024