Политика

Мирослав Иванов, ПП: Не събужда приятни чувства как президентът започва да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС

Мирослав Иванов, ПП: Не събужда приятни чувства как президентът започва да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС

мироig_2756

 

 

 

Не събужда приятни чувства как президентът започва да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС. Това коментира Мирослав Иванов, който е временно изпълняващ длъжността председател на НС.

 

“Аз уважавам господин Радев, това е добър президент. И за мен е странно как след като 2 години неговата реторика против модела на „ГЕРБ“ и президентът трябва да обединява, напротив, той не се явява като обединител. А изхождайки от големия си авторитет, се опитва допълнително да налива вода в мелницата на опозицията“, каза Иванов пред bTV и добави, че според него действията на Радев водят до позитиви за опозицията.

 

 
Вчера президентът заяви, че „Кирил Петков е премиер на България, а не куриер на Франция за Северна Македония“.

 

 

 
По думите му България е трябвало да изработи свое предложение за решаване на проблемите на Северна Македония, а не да внася чуждо и то „без да заяви позиция“. Според президента е неприемливо и да се прехвърля цялата отговорност върху Народното събрание.

 

 
Иванов коментира, че българското правителство няма да поема никакви ангажименти, без да бъде дадена зелена светлина от Народното събрание.

 

 
Това означава  да бъде приета декларация, че се дава зелена светлина за действие на правителството да подпише един или друг документ.

 

 

„Към момента френското предложение се намира в комисията по външна политика. Оттук най-логичното нещо, което следва да направи, е да се извика на изслушване министърът на външните работи, който следва да даде отчет на Народното събрание какво е свършено за тези 6 месеца и половина в посока преговори.

 

 

Каква е договорната рамка такава, каквато те я виждат и вече самата комисия може да изследва и да излезе с доклад какво и как се случва и може да бъде внесен проект за решение или декларация в Народното събрание, което вече, самото Народно събрание, да прецени дали да одобри, или да отхвърли. По този начин да даде, или не зелена светлина на премиера да подпише да подпише официален документ за вдигане на ветото“, обясни Иванов.

 

 
Той коментира и избора на председател на НС след предсрочното освобождаване на Никола Минчев.
 

 

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024