Политика

Николай Събев: Трябват нови 5 моста над Дунав, тъй като през България ще преминават 600 хиляди камиона

Николай Събев: Трябват нови 5 моста над Дунав, тъй като през България ще преминават 600 хиляди камиона

 

big_22ccd

 

България и Румъния, границата по Дунава между България и Румъния е 400 и повече километра, а имаме само два моста над Дунав. На тези мостове се опитвам от няколко месеца да минавам по граничните пунктове и се опитвам да уговорим и колегите си от другите ведомства да направим така, че при това преминаване през тези гранични пунктове да намалим броя на опашки.

 

 

Това заяви по Нова Тв транспортният министър Николай Събев.

 

 

В момента имаме опашки на „Капитан Андреево“, на Дунав мост 1, на Дунав мост 2. Опашките на Дунав мост 1 са 60 км. Моля ви, недейте да забравяте, че е 60 километра опашката в момента на Дунав мост 1 и ние се опитваме наистина да направим нещо.

 

 

Пускаме ферибот, опитваме се да направим нова организация, опитваме се да изкараме службите от граничната бразда, тези които нямат отношение към граничния преход. Опитваме административните процедури да ги ускорим, за да се преминава по един добър начин. Съгласете се, че, ако ще преминават 600 хиляди транзитни камиона през България, както се очаква през 2023 година, ние как можем да решим тази задача само с два моста над Дунав. Трябват пет нови моста, допълни Събев.

 

 

Милиардите от Плана за възстановяване може да се усвоят, ако вкараме 22 законопроекта. Имам предвид във връзка с реформите, които правим, ние не спираме да правим тези реформи и да обясняваме кой закон за какво искаме да го променим.

 

 

Като правителство на малцинството, оттук нататък ние започваме да работим с всеки един от депутатите, с всяка една от парламентарните групи и ние започваме да работи във всички комисии до 27-и юни. Ще работим с всеки един, за да намерим общи точки и по определени части от бюджета, да получим съгласие. Там, където не можем да получим съгласие, не получаваме съгласие.

 

 

 

Тази промяна на бюджета трябва да я осъществим, след като имаме много ясен план как ще работим като правителство на малцинството. Ако това не се случи, отиваме на избори и пак ще ги бием. Ще бием тези, които защитават статуквото.

 

 

 

Социологическите проучвания не ме притесянват, такива бяха и за предните избори. Аз смятам, че българинът и българското общество вече са се събудили и ще ни подкрепят. С ГЕРБ не може да намерим общ език, тъй като искат България да остане на феодално ниво на развитие, допълни Николай Събев.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024