Политика

Нов голям удар за Слави Трифонов

Нов голям удар за Слави Трифонов

 

big_121

 

 

Трусовете в партията на Слави Трифонов продължават.

Координаторите на ИТН в девет общини във Врачанско са подали заявления за напускане на партията.

 

 

Координаторът за Пловдив – град на „Има такъв народ“ Красимир Дончев също е подал днес оставка. Тя е адресирана до главния секретар на партията Виктория Василева и зам.-председателя Тошко Йорданов, пише nova.bg.

 

 

„Причините са комплексни, особено след случващото се през последните дни – излизането на ИТН от управленската коалиция и свалянето на председателя на НС Никола Минчев от поста, и с гласовете на ИТН. Мислех да подам оставката си още преди 3 месеца, но останах с надеждата, че някои от нещата в местната структура ще се променят. Уви, от тогава до сега нищо не се случи“, каза Дончев пред БНР.

 

 

Към неслучващото се той изброи отношението към местната структура и диалогичността от страна на Тошко Йорданов, липсата на всякаква информация и организираност.

 

 

Дончев не се ангажира какви са настроенията у останалите членове на ИТН в Пловдив, но допълни, че според него „при следваща коалиция с ГЕРБ те няма да са много ОК за това“.

 

 

Красимир Дончев е вторият координатор за Пловдив град, който напуска редиците на ИТН. Предишната Николина Деспотова бе отстранена през есента, а координаторът за район „Южен“ Ивайло Василев подаде оставка през април.

 

Журналист направи прогноза за бъдещето на партията на Слави, която е раздирана от вътрешни скандали.

 

 

Тепърва избирателите ще решат дали това е политическото самоубийство на „Има такъв народ“. Това заяви пред Българското национално радио журналистът Илия Вълков.

 

 

“Ние очаквахме, че тяхното влияние в обществото и сред избирателите ще намалее много и драстично след отказа им да сформират правителство миналата година, но това, което става в „Има такъв народ“, не е изненада, защото обикновено в новосформираните парламентарни групи често се появяват такива разномислещи депутати. Те не са минали теста на времето”, допълни той.

 

 

 

„Не съм сигурен, ако ситуацията беше друга, дали щяха да действат като един юмрук и депутатите от „Продължаваме промяната“, защото ние този феномен в младите парламентарни групи сме го виждали много често назад във времето. Едно такова поведение не бива да ни изненадва“, добави журналистът, пише frognews.bg.

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024