Политика

Петков: Ако президентът иска да е на правилната страна на историята, трябва да се върне при народа

Петков: Ако президентът иска да е на правилната страна на историята, трябва да се върне при народа

 

big_42f1

 

 

Аз малко се обидих днес от думичките „пазаруване на депутати“. Такова нещо няма.

 

Никой не ни е искал никакви средства, никакви постове. Единственото, което сме обещали на хората е, че ще доведем битката докрай.

 

 

Това коментира пред БНТ премиерът Кирил Петков.

 

 

Нито една лоша дума не съм казал за президента Румен Радев. Това, което се случва днес  – или някой него го подвежда за това какво наистина се случва или му трябва още малко време да осъзнае, че битката, която сме започнали преди една година заедно, още не е завършена.

 

 

 

Когато имате едни хора, които се пазарят за обществени поръчки по най-непрозначния начин, значи някой го казва. Това не е логиката на един музикант. Слави Трифонов, бидейки един музикант, човек, който няма нищо общо с обществени поръчки, да има толкова ясни представи как една обществена поръчка се прави…

 

 

Въпросът е когато има такива задкулисни идеи за обществени поръчки, явно има задкулисие там. Ако президентът иска да е на правилната страна на историята, трябва да се върне при народа, коментира той.

 

 

Защото ако не оцени правилно ситуацията, народа ще види това, което се случва, допълни той.

 

 

Никола Минчев всички го харесват. И когато стана това вчера, когато видяхме как се съюзяват ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане, си казахме лелеле, има превес, те се съюзяват срещу такава светла личност като Минчев. 

 

 

 

Но след това излязохме след 8 часа вечерта извън парламента и видяхме едно море от хора. Хора, които ни вярваха, хора, които ни казваха, че това е само стъпка и не трябва да се отказваме и връщайки се обратно в парламента да довършим бюджета настроението ни вече беше друго. Ние видяхме, че това са поредица от стъпки в правилната посока. И дори да не изглежда толкова идеално и глатко, ние разбрахме, че сме на правилния път, коментира той.

 

 

 

Това, което ще се случи в следващите няколко дни, ще бъде продължение на това. Днес още един депутат от ИТН каза, че избира България, да е част от тази промяна и няма да натиска бутона заедно с ДПС и ГЕРБ. Аз се надявам, че ще има още няколко такива човека в следващите няколко дни, допълни той.

 

 

 

Ние сме в парламента заради тези хора на улицата. Ние не съществуваме заради нещо друго. Така че, когато усетиш подкрепата на толкова много хора, знаеш, че има смисъл в това, което правиш. Ако някой се опита да противопостави различни групи хора отвън, това пък Рашков и полицията щке стоят там, за да сме сигурни, че протестите са мирни.

 

 

Сигурен съм, че в следващите дни ще има много хора на улицата, но вярвам, че протестите ще са мирни и в подкрепа на промяната, в подкрепа, че България може да бъде нормална. Не в подкрепа на правителството, а да сме нормална държава, посочи той.

Политика

More in Политика

радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024