Политика

Проф. Атанас Семов: В IV клас Левски го изучават като обикновен престъпник

Проф. Атанас Семов: В IV клас Левски го изучават като обикновен престъпник

семовbig_285176462_539342457790234_5242525053075827202_n_1_

 

 

„Ние единствени в тези 30 години не мръднахме напред, но не ми се иска да отварям тази тема. Румънците са много сериозен народ и ни изпревариха“, констатира проф. Атанас Семов по БТВ.

 

 

„Неизбежната констатация е, че ние унищожихме националната си памет там, където тя трябва да е най-съхранена – в училище. Защото днешният ден е ден, какъвто ден за национална памет няма нито един народ на планетата, специален ден в годината със специална церемония и падане на колене пред националните герои. Но никой друг не си унищожава така националната памет, както правим ние.

 

 

 

Мнозина ще се замислят, но там където трябва да се възпитава чувство за дълг и преданост, това да го няма. Саможертвата на Ботев и героизмът на останалите герои, са имали смисъл тогава, за да направят Освобождението неотложно. Но те опазват паметта на нацията, за да я има самата нация. Нация без памет е рая. Националната ни памет е в посегателство. Цялата представа за смисъла на паметта я няма в българското училище, не се наемам да кажа защо, но по-смущаващото е, че това е процес, пронизал училището от 1 до 12 клас.

 

 

Учебниците са пълни с несъществена информация. Най-големият враг на българската национална памет да беше писал тези програми, не можеше така да ги очисти от всичко българско. И професор може да се обърка в тях“ – допълни ученият.

 

 

Учители ми се обаждат да ми кажат, че на семинари са инструктирани да не говорят за турското робство, за кланетата. Не само няма право, не бива да го прави – за да не се насаждала омраза, заяви проф. Атанас Семов пред bTV.

 
На изричен въпрос откога става това, той призна, че говорим за много дълго време назад.
В IV клас Левски го учат като обикновен престъпник, настоя професорът.

 

 

„Проблемът не е само в учебниците“, продължи проф. Семов. Той даде пример с учебни програми – по „Родинознание“, детето трябвало да се научи към кого да се обръща при опасност. Това е много хубаво, но къде е смисълът на думите „отечество“ и „родина“, попита експертът, цитиран от actualno.com.

Крайният резултат е като да е минал през нашите учебници башибозук, настоя проф. Семов. И заяви, че дори най-свирепият враг на България да беше писал учебниците, нямало така да очисти „от всичко българско“.

 

 

„Учебниците са интелигентно написани – драмата е в това, което го няма“, каза проф. Семов. Така отглеждаме гастарбайтери, добави той.

 

Припомняме, че настоящият образователен министър акад. Николай Денков вече обяви готвени промени в учебното съдържание.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024